Instagram’da Satılabilecek Ürünler Nelerdir?

Instagram’da Satılabilecek Ürünler Nelerdir?


Instagram, günümüzde pek çok butiğin aktif olarak hizmet verdiği sosyal mecralardan bir tanesi haline gelmiştir. Bu platformda bir butik hesabı açmak isteyenler, açacakları butiğin başarılı olabilmesi adına Instagram’da satılabilecek ürünler araştırması yapmakta ve hangi ürünlerin sıkça satıldığını merak etmektedir. Bu bağlamda Instagram üzerinde her türlü ürünün satıldığı, ancak bazı kategorilerin ön plana çıktığı görülmektedir.

Instagram satışlarına başlamak istiyorsanız, ürün seçimi başta olmak üzere pek çok hususa dikkat etmeniz gerekecektir. Çünkü binlerce butik hesabının arasında ön plana çıkmak zannedildiğinden daha zor olabilir. Bu nedenle hem aktif şekilde hesabınızı kullanmalı hem de pazarlama stratejilerinizi iyi belirlemelisiniz. Instagram’da çok satılan ürünler hakkında bilgi almak ve butiğinizin daha başarılı olmasını sağlamak için aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.


Instagram’da Hangi Ürünler Çok Satılıyor?


Instagram’da satılabilecek ürünler oldukça geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Bu bağlamda daha önce de belirtildiği üzere bazı ürün grupları daha çok dikkat çekmektedir. Hem başarılı olan Instagram butikleri hem de yapılan satın alma işlemleri incelendiği zaman en çok satılan ürün grupları şu şekildedir:

1.      Kadın giyim

2.      Ayakkabı ve çanta

3.      Takı

4.      Telefon kılıfı

5.      El yapımı ürünler

6.      Kişiye özel tasarımlar

7.      Hobi setleri

8.      Konsept hediye kutuları

9.      Ev aksesuarları

10.   Baskılı ürünler

Bu kategorilerde yapılan satışların her zaman daha yüksek olduğu görülmektedir. Ancak hesabınızı doğru şekilde yönetmediğiniz sürece insanların butiğinizi keşfetmesi ve alışveriş yapması oldukça zor olacaktır. Bu nedenle hashtag kullanımına özen göstermeli, düzenli paylaşımlar yapmalı, takipçilerinizle iletişim ve etkileşim içerisinde olmalısınız.


Instagram’da Satış Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Eğer bir Instagram hesabı açmak ve bu hesap üzerinden satış yapmak istiyorsanız, yalnızca Instagram’da satılabilecek ürünler hakkında bilgi sahibi olmanız yeterli olmayacaktır. Çünkü internetten alışveriş yapan tüketiciler yalnızca kaliteli ürünler değil, ayrıca iyi bir hizmet almak da istemektedir. Bu yüzden kalite standartlarınız her zaman yüksek olmalıdır. Instagram satışları yaparken şu unsurlara dikkat ederseniz, müşteri memnuniyetini ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

·        Instagram hesabınıza gelen mesajlara en kısa sürede yanıt vermeli ve müşterilerinizle ilgili olduğunuzu belli etmelisiniz.

·        Hesabınızda yaptığınız paylaşımların gerçekçi olması gerekir. Aksi halde insanlar size güvenmeyecek ve rakip firmalardan alışveriş yapmayı tercih edecektir.

·        Mutlaka hızlı ve güvenli bir kargo firmasıyla çalışmalı, müşterilerinize göndereceğiniz ürünlere hasar gelmemesini sağlamalısınız.

·        Müşterilerinizi memnun edebilmek için indirim ve kampanyalar düzenlemesiniz.

·        Ürün paylaşımları yaparken müşterilerinizin ürün hakkında bilgi alması için mutlaka bir açıklama yazısı oluşturmalısınız. Aksi halde müşterileriniz üründen emin olmayabilir ve alışveriş yapmaktan vazgeçebilir.

Bu hususlara dikkat edilerek yapılacak Instagram satışları, kısa sürede in plana çıkmanızı ve potansiyel müşterilerinizi daimi müşteriler haline getirmenize yardımcı olacaktır. 

Sign in
Services
Blog