Instagram Yakın Arkadaş Özelliği Nedir?

Instagram Yakın Arkadaş Özelliği Nedir?


Son dönemlerde Instagram platformunun en sık kullanılan özelliklerinden biri olan yakın arkadaş özelliği, Instagram uygulamasının her bireye hitap etmesine yardımcı olmaktadır. Instagram yakın arkadaş özelliği, hikaye kısmına özeldir. Çoğunlukla herkese açık hesap türü kullananlar için ideal olan bu özellik, bir kullanıcının takipçileri arasında yakın olduğu kişileri bir liste haline getirmesini ve hikaye paylaşımlarını bu kişilere özel olarak yapabilmesini sağlamaktadır. Instagram yakın arkadaş özelliğini daha önce kullanmayan ya da bu özelliğin işlevi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyenler, aşağıda yer alan başlıkları inceleyebilir.


Instagram Yakın Arkadaş Listesi Nasıl Oluşturulur?


Instagram’da yapılacak story paylaşımlarından bazıları, yalnızca belirli kişilere gösterilmek isteniyorsa, bu noktada Instagram yakın arkadaş özelliği kullanılmalı ve bir arkadaş listesi oluşturulmalıdır. Bu özellik sayesinde her bir story gönderiminiz için ayrı ayrı hikaye gizleme işlemi yapmanıza gerek kalmayacaktır. Instagram’da “Close Friends” olarak da görülebilen bu özelliği kullanabilmek ve yakın arkadaş listesine istediğiniz kişileri ekleyebilmek için ise yapmanız gerekenler şunlardır;

1.      İlk olarak Instagram hesabınıza giriş yapınız.

2.      Daha sonra profil kısmına giriniz ve ekranın sağ üst köşesinde bulunan üç çizgili ikona tıklayınız.

3.      Bu ekranda yer alan seçeneklerden “Yakın Arkadaşlar” yazılı olana tıklayınız.

4.      Karşınıza gelen ekranda tüm takipçilerinizin yer aldığı bir liste olacaktır. Listenin en üstünde de en çok etkileşim kurduğunuz kişiler bulunur. İstediğiniz kişilerin üzerine dokunarak listenizi oluşturabilirsiniz.

5.      İstediğiniz kişileri yakın arkadaş listenize ekledikten sonra ise ekranın alt kısmında yer alan mavi butona basarak işlemi bitirebilirsiniz.

Yukarıdaki listede belirtilen adımları kullanıp listenizi oluşturduktan sonra da listenizde düzenlemeler yapabilirsiniz. Aynı adımları takip edip yakın arkadaş listesine erişim sağladıktan sonra arama çubuğunda istediğiniz kişileri aratarak ekleyebilir ya da istemediğiniz kişileri tek tuşla listeden çıkartabilirsiniz.


Instagram Yakın Arkadaş Listesine Eklemede Bildirim Gider Mi?


Instagram’da yakın arkadaş özelliğini kullanıyorsanız, kişi ekleyip çıkarma ya da story paylaşma gibi durumlarda bildirim gönderimi yapılmadığını bilmelisiniz. Yani, siz bir takipçinizi yakın arkadaşlar listenize eklerseniz herhangi bir bildirim gönderilmeyecektir. Aynı şekilde siz de bir arkadaşınızın yakın arkadaşlar listesine eklenirseniz bildirim almazsınız. Instagram yakın arkadaş özelliği bildirimsiz olduğu için çok daha rahat bir kullanım sağlamaktadır.


Instagram Yakın Arkadaş Listesini Başkaları Görebilir Mi?


Her kullanıcı, Instagram hesabında yakın arkadaş listesi oluşturabilmektedir. Daha önce de belirttiğimiz gibi listeye kişi ekleme ya da çıkarma gibi işlemler esnasında bildirim gönderilmemektedir. Çünkü herkesin yakın arkadaş listesi yalnızca bu listeyi oluşturan kişinin kendisi tarafından görülebilmektedir. Kısaca özetlemek gerekirse, hiçbir kullanıcı tam liste halinde farklı birinin yakın arkadaş listesini görüntüleyemez. Bir kullanıcının yakın arkadaş listesinde olup olmadığınızı anlamanın tek yolu da, story gönderiminde yeşil renkli çerçeve görülmesidir.  

Sign in
Services
Blog