Instagram Reels Nasıl Paylaşılır?

Instagram Reels Nasıl Paylaşılır?

Popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’ın kullanımı her geçen gün artmaya devam etmektedir. Bünyesinde pek çok özelliği barındıran Instagram’ın son getirdiği yeniliklerden biri ise Reels videolardır. Bu Reels videolar, kullanıcıların çeşitli özelleştirmeler yaparak video gönderileri paylaşmasına imkan vermektedir.

Instagram profillerine Reel videoları eklemek isteyen kullanıcılar, Reels nasıl yapılır sorusunu yöneltmektedirler. Reels videoları yüklemek için öncelikle ana sayfanın üst kısmında yer alan + simgesine tıklamanız gerekmektedir. Karşınıza gelen kamera ekranının alt kısmında Reels yazan butona tıklayarak dilerseniz galerinizden fotoğraf veya videolar seçebilir, dilerseniz de direkt açılan ekrandan anlık olarak videonuzu çekerek paylaşabilirsiniz.


Instagram Reels Paylaşmanın Faydaları

Reels nasıl yapılır sorusuna cevap bulan kullanıcılar bu kez de Reels videoların faydalarını merak etmektedir. Reels videolar sayesinde içeriklerinizin daha fazla etkileşim alması mümkün olmaktadır. Bunun nedeni ise Instagram’ın Reels videoları daha ön plana çıkarıyor olmasıdır. Reels videolar Keşfete daha çok düşerek sizlerin binlerce kullanıcıya ulaşmasına fayda sağlamaktadır.

Reels videoların bir diğer faydası ise profilinizde bu videolara özel sekmenin bulunmasıdır. Takipçileriniz sizin Reels videolarınızı profilinizdeki ilgili sekmeye tıklayarak çok kolay bir şekilde görerek etkileşim verebilmektedir. Reels’in sunduğu bu faydalar sayesinde pek çok kullanıcı çıkış yaptığı günden beri bu özelliği kullanmaktadır.


Instagram Reels Özellikleri Nelerdir?

Reels nasıl yapılır sorusuna verdiğimiz cevapta da belirttiğimiz gibi bu videolar çeşitli özelleştirmeler yapmanıza imkan vermektedir. Örneğin hikayelerde yer alan tüm filtre ve efektler Reels videolarda da kullanılabilmektedir. Zamanlayıcı özelliği sayesinde videonuzu düzenleyebilir ve videolarınıza dilediğiniz şarkıyı ekleyebilirsiniz.

Instagram Reels’in sunduğu bir diğer özellik ise eklediğiniz müziği istediğiniz gibi kırpabilme şansını elde edebiliyor olmanızdır. Eklediğiniz müzikte istemediğiniz bir bölüm varsa bunu hemen kırparak yok edebilirsiniz. Ayrıca zoom özelliği sayesinde video geçiş sürelerini düzenlemeniz de Instagram Reels sayesinde mümkün olmaktadır.

Instagram Reels sayesinde galerinizde bulunan videoları da Reels olarak paylaşmanız mümkündür. Ayrıca birden fazla fotoğraf seçerek bunu video haline getirebilir ve Reels olarak paylaşabilirsiniz. Instagram Reels sahip olduğu bu özellikler sayesinde kullanıcılar tarafından beğeniyle kullanılmaktadır.


Instagram Reels Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Reels nasıl yapılır sorusunun ardından gelelim bu özelliğin avantajlarına. Instagram, TikTok ile olan rekabetini sürdürmek adına Reels videolara öncelik vermektedir. Bunun için profile Reels sekmesi de ekleyen Instagram, kullanıcıların Reels videolarını ön plana çıkararak bu özelliğin aktif olarak kullanılmasını istemektedir.

Bir Reels videosu paylaşarak Keşfete düşme ihtimaliniz, fotoğraf paylaşarak düşme ihtimalinizden çok daha yüksektir. Bu nedenle Reels videolarına ağırlık vererek popüler bir hesap olma yolunda emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. Instagram Reels videolarının verdiği avantajlardan tam olarak faydalanabilmek için bu özelliğin sunduğu imkanların tamamını kullanmanız gerekmektedir. Örneğin videolarınıza müzik ekleme özelliğini kullanmanız mutlaka sizin yararınıza olacaktır.

Sign in
Services
Blog