Instagram Profile Bakanlar Tespit Edilebilir Mi?

Instagram Profile Bakanlar Tespit Edilebilir Mi?


Instagram platformu, milyonlarca aktif kullanıcının bir arada toplandığı bir sosyal ağdır. Bu platform üzerinde bazı kullanıcılar diğer kullanıcıları gizlice araştırmakta ve profiline bakmaktadır. Bu bağlamda da pek çok Instagram kullanıcısı Instagram profilime bakanlar araştırması yapmakta ve profiline göz atan kişileri tespit edip edemeyeceğini merak etmektedir.

Instagram profilinize giriş yapanların kim olduğunu merak ediyorsanız, bu noktada bilmeniz gerekir ki Instagram uygulamasında profile yapılan ziyaretleri gösteren herhangi bir özellik bulunmamaktadır. Bu özelliğin mevcut olmaması sebebiyle profilinize girenleri kontrol edebilmek için ek uygulama kullanmak gibi farklı yöntemleri tercih etmeniz gerekir.


Kim Profilime Baktı?


Instagram, günümüzde pek çok amaç için kullanılan bir sosyal medya platformudur. Özellikle birbirini takip etmekten çekinen ya da takipleşse dahi gönderi detaylarını incelemek isteyen bireyler, istediği kullanıcı ya da kullanıcıların profiline gizlice bakabilmektedir. Zira daha önce de belirttiğimiz üzere Instagram profilime bakanlar şeklinde herhangi bir özellik mevcut değildir. Ancak bazı mobil uygulamalar, Instagram hesabına bağlanabilmekte ve bu sayede Instagram uygulaması daha etkili şekilde kullanılabilmektedir. Profilime bakanlar bilgisi alabileceğiniz bazı mobil uygulamalar şu şekildedir:

·        My Stalker: Profilime Kim Baktı

·        Who Reports

·        InStalker

·        XProfile

·        Follower Analytics

·        InsPro – Instagram İçin Profilime Kimler Baktı

·        Insta Stalker by Stalkee

Yukarıda belirtilen uygulamalara ek olarak hem AppStore hem de Play Store üzerinden binlerce aynı işleve sahip uygulamalara erişebilirsiniz. Ancak bilinmesi gerekir ki, Instagram takipçi analizi sunan tüm uygulamalar kullanıcı adı ve şifre istemektedir. Bu durum da hesabınızın tehlike altına girmesine ya da çalınmasına sebebiyet verebilir. Çünkü belirtilen bu uygulamaların hiçbiri Instagram ile bağlantılı değildir.


Instagram Profile Bakanlar Görülür Mü?


Instagram’da hangi kullanıcıların profilinizi ziyaret ettiğini merak ediyorsanız, bu noktada Instagram profilime bakanlar özelliğine sahip olan çoğu uygulamanın doğru sonuç vermediğini bilmelisiniz. Bu nedenle Instagram profiline birinin girip girmediğini tespit edebilmek için uygulama kullanmanızı gerektirmeyen bir yöntem deneyebilirsiniz. Bahsi geçen bu yöntem için ise hesabınızı kısa bir süreliğine herkese açık profil haline getirmeniz gerektirecektir.

Bu yöntemde bir story paylaşımı yapmalı ve daha sonra hesabınızı kişisel blog profiline çevirmelisiniz. Bu adımdan sonra paylaştığınız hikaye gönderisini öne çıkartmalı ve düzenli olarak kimlerin paylaşımı gördüğüne bakmalısınız. Eğer paylaşımı sizi takip etmeyen biri görmüşse, bu durumda o kullanıcının sizin profilinize sonradan girmiş olduğunu öğrenebilirsiniz.

Yukarıda belirtilen bu yöntemler haricinde Instagram profilime bakanlar adı altında oluşturulmuş özellikler işe yaramayacaktır. Ayrıca ek bir program ya da uygulama kullanmanız, Instagram tarafından hile olarak algılanabilir. Bu nedenle herhangi bir uygulama indirmeden ve bu uygulamaya Instagram hesap bilgilerinizi girmeden önce mutlaka iyice düşünmeli ve hesabınızın kapatılma olasılığını göz önünde bulundurmalısınız. 

Sign in
Services
Blog