Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nedir?

Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nedir?

Sosyal medya kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaya devam etmektedir. Durum böyle olunca bu platformlara sürekli yeni özellikler eklenmektedir. Geçmişte ilk olarak Snapchat platformu tarafından kullanıcılarının hizmetine sunulan kaybolan mesaj modu artık Instagram kullanıcıları tarafından da kullanılabilmektedir. Instagram’da halihazırda kaybolan fotoğraf ve video özelliği bulunuyordu fakat son gelen güncellemeler ile birlikte kaybolan mesaj özelliği de eklendi.

Instagram kaybolan mesaj modu sayesinde kullanıcılar, gizli ve güvenli bir şekilde diğer kullanıcılar ile mesajlaşabilmektedir. Bu modu kullanarak karşı tarafa bir mesaj gönderdiğinizde mesaj okunduktan sonra yok olmaktadır. Eğer karşı taraf mesajınızın ekran görüntüsünü alırsa bu durum size bildirim olarak gönderilmekte ve sohbet ekranında gözükmektedir.


Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Açılır?

Instagram kaybolan mesaj modunu açabilmek için öncelikle Instagram uygulamasını açarak giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan mesaj simgesine tıklayıp mesajlarınızın olduğu ekrana giderek kaybolan mesaj göndermek istediğiniz sohbete dokunmanız yeterlidir.

Bu sohbete dokunduğunuzda aşağıdan yukarı doğru bir parmak hareketi ile kaybolan mesaj ekranına ulaşmanız mümkündür. Bu ekranı kullanarak göndereceğiniz mesajlar okunduktan sonra kendini imha edecektir. Eğer kaybolan mesaj ekranından çıkmak istiyorsanız tekrar aşağıdan yukarı doğru bir parmak hareketi yapmanız gerekmektedir. Kaybolan mesaj özelliğini kullanırken ekran görüntüsü almamaya özen göstermelisiniz. Eğer ekran görüntüsü alırsanız bunun bildirimi karşı tarafa gidecektir.


Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Çalışır?

Instagram kaybolan mesaj modunun çalışma mantığı aslında çok basittir. Bu özelliği kullandığınız takdirde sohbet içerisinde yer alan mesajı iki taraf da görürse sohbet kapandığında mesaj kaybolmaktadır. Bu mesaj modunu istediğiniz zaman açıp kapatabilirsiniz. Sizlere kullanım açısından herhangi bir sınır koyulmamaktadır. Eğer siz kaybolan mesaj modunu açarsanız karşı tarafın vereceği cevaplar da bu modda gelecektir. Bu durum sohbet güvenliğini artırmaktadır.

Bu modda atılan bir mesaj taciz içerikli ise şikayet etme hakkınız bulunmaktadır. Böyle bir mesaj almanız durumunda Instagram yetkililerine durumu bildirebilirsiniz. Siz de kaybolan mesaj modunu kullanmak istiyorsanız yukarıda yer alan adımları uygulayarak çok kolay bir şekilde bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.


Instagram Kaybolan Mesaj Modu Açılınca Ne Olur?

Instagram kaybolan mesaj modunu açtığınız takdirde, mesaj bildirimi size geldiğinde mesajın içeriği görünmemekte sadece mesajı kimin gönderdiği görülmektedir. Bu sayede mesajın içerikleri Whatsapp uygulamasında olduğu şekliyle görünmemektedir. Instagram uygulamasına tekrar giriş yaparak mesajı okuduğunuz zaman söz konusu mesaj kaybolacaktır. Genel anlamda bu özelliği beğeni ile kullanan kullanıcılar olduğu gibi bu özelliği kullanmak istemeyen kullanıcılara da rastlamak mümkündür. Durum ne olursa olsun bu özelliğe erişim sağlayan herkes merak ettiği için bir kez de olsa kaybolan mesaj modunu denemiştir. Kullanıcılar, kaybolan mesaj özelliğinin Instagram tarafından önümüzdeki günlerde kaldırılıp kaldırılmayacağını sürekli tartışmaktadır.

Sign in
Services
Blog