Instagram Butik Hesabı Nasıl Açılır

Instagram Butik Hesabı Nasıl Açılır


Instagram, günümüzde yerli ve yabancı sayısız butiğin online hizmet verdiği sosyal ağlar arasında yer almaktadır. Butik satışları yapmak isteyen, web sitesi olup Instagram’da tanıtım yapmak isteyen ya da web sitesi olmadan Instagram satışları yapmayı planlayan butik sahipleri, Instagram butik hesabı açmaktadır. Bilindiği üzere günümüzde internet kullanımı çok yaygın olduğu için Instagram başta olmak üzere pek çok sosyal ağ bir pazarlama mecrasına dönüşmüştür. Bu mecralarda satışlar çok daha etkili yapılabildiği için de firma sahipleri işletmeleriyle alakalı sosyal medya hesabı açmaktadır.

Instagram butik hesabı açmak için yapılması gerekenler oldukça basittir. Zira Instagram platformunda açık ya da gizli hesap türleri dışında bir hesap modeli bulunmamaktadır. Hal böyle olunca Instagram üzerinde firma hesabı açmak isteyen kişiler, normal hesap açma adımlarını takip etmektedir. Butik hesabının her birey tarafından rahatça görülebilmesi için de “Herkese Açık Hesap” türü üzerinden profil oluşturmak gerekmektedir.


Instagram Butik Hesabı Açarken Nelere Dikkat Edilmeli


Satışlarını olumlu yönde etkilemek isteyen butik sahipleri, Instagram butik hesabı açtıktan sonra bazı hususlara dikkat etmelidir. Örnek vermek gerekirse açılan hesabın adı mutlaka butiğin adı olmalıdır. Ayrıca hesabın profil fotoğrafı, butiğin logosu olmalıdır. Bu sayede hesabın bir işletmeye bağlı olduğu kolayca fark edilebilecektir. Eğer butik hesabının adı gerçek bir şahıs adı olursa, hesabın bir butiğe ait olup olmadığı anlaşılamayacaktır.

Instagram butiği açtıktan sonra profilin biyografi kısmını boş bırakmamak da oldukça önemlidir. Eğer firmanız hakkında bilgi verirseniz, potansiyel müşterilerinizi olumlu yönde etkileyebilirsiniz. Ancak biyografi kısmını boş bırakırsanız, potansiyel müşterileriniz güvenilir bir butik olduğunuzu düşünmeyecek ve rakip firmaları tercih edecektir.

Butik hesabınızda paylaşımların kaliteli bir kamera ile çekilmiş profesyonel görseller olduğundan emin olmalısınız. Buna ek olarak görsellere yaptığınız açıklamalarda ürün bilgi ve detayları yer almalıdır. Bu görseller ve açıklamalar alıntı olmamalıdır.


Instagram Butik Hesabı Nasıl Yönetilmeli?


İşletmenizin internet üzerindeki kimliği olan Instagram butik hesabı, doğru yönetildiği zaman ciddi bir avantaj sağlamaktadır. Eğer butik hesabınızı profesyonel şekilde yönetmek istiyorsanız, ilk olarak takipçilerinizle iyi bir iletişim kurmanız gerekmektedir. Potansiyel müşterilerinizden gelen yorum ve mesajlara anlık olarak geri donuş sağlamanız, ne kadar profesyonel olduğunuzun bir göstergesi olacaktır. Günlük olarak hem story hem de post paylaşımı yapmanız, aktif olduğunuzu gösterdiği için güvenilir bir imaj çizmenize de yardımcı olacaktır.

Instagram butik hesabınızda yukarıda belirtilen tüm bu hususlara dikkat ederseniz, butiğinizi kısa bir süre içerisinde büyütebilirsiniz. Ayrıca eğer kitlenizi anında etkilemek istiyorsanız, ilk etapta takipçi satın alma işlemi yapabilirsiniz. Satın alacağınız takipçiler gerçek ve Türk olduğu sürece etkileşim 

Sign in
Services
Blog