Instagram Biyografi Ekleme

Instagram Biyografi Ekleme


Instagram profili oluştururken profil hakkında daha detaylı bilgi vermeyi sağlayan biyografi, sonradan eklenebilmekte ya da değiştirilebilmektedir. Daha önce hesabına biyografi yazısı yazmamış olanlar da, hesapları hakkında bilgi verebilmek için Instagram biyografi ekleme işleminin nasıl yapıldığını merak etmektedir. Siz de yeni bir biyografi yazısı oluşturmak ya da var olan biyografi yazınızı değiştirebilmek için aşağıdaki listede belirtilen adımları takip edebilirsiniz.

1.      İlk olarak hesap bilgilerinizi kullanarak Instagram uygulamasına giriş yapınız.

2.      Daha sonra ana sayfanın alt işlem panelinde yer alan profil butonuna basarak kendi profilinize gidiniz.

3.      Karşınıza çıkan profil sayfasında yer alan “Profili Düzenle” seçeneğine tıklayınız.

4.      Düzenleme sayfasının alt kısmında yazan “Biyografi” çubuğuna kendiniz ile ilgili eklemek istediğiniz notları yazınız.

5.      Biyografi kısmını istediğiniz gibi doldurduktan sonra da sayfanın üstünde bulunan onaylama butonuna tıklayarak işleminizi bitirebilirsiniz.

Bu adımları uygulayarak Instagram biyografi ekleme ya da var olan biyografi düzenleme işlemini kolayca yapabilirsiniz.


Instagram Biyografiye Ne Yazılır?


Instagram biyografi kısmı, profillerin kısa tanıtımı içeren bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Instagram biyografi özelliği istenen şekilde kullanılmaya uygundur ve her birey tercih ettiği bilgilerini bu sekmeye yazabilir. Instagram biyografi ekleme esnasında sıkça tercih edilen yazı kategorileri şu şekildedir:

·        Doğum günü

·        Özlü sözler

·        Önemli tarihler

·        Meslek

·        İlgi alanı

·        Link

·        Çalışılan şirket

·        Burç

Genellikle pek çok Instagram kullanıcısı yukarıdaki bilgilerden bir biyografi yazısı oluşturmaktadır. Firmalar ise çoğunlukla hizmet ve ürünleriyle ilgili merak edilenleri özetleyen bir yazı tercih etmektedir.


Instagram Biyografi Neden Önemli?


Instagram’ın biyografi özelliği, günümüzde tam amacıyla kullanılmasa da aslında sosyal ağlardaki karışıklıkları engellemek için oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Instagram biyografi ekleme sayesinde insanlar bir profilin ne iş yaptığını ya da nerede yaşadığını öğrenebilir. Bu durum ise yanlış insanı takip etme gibi karmaşa sorunlarının önüne geçmeyi sağlamaktadır. Zira hem ülkemizde hem de dünyada pek çok isim benzerliği bulunmaktadır ve aynı isim ile açılmış olan sosyal medya hesaplarını birbirinden ayırt etmenin en basit yolu, kişinin biyografi yazısını incelemek olacaktır. Bu sayede sosyal ağlarda kişileri birbirine karıştırmadan etkili bir kullanım sağlamak mümkün olacaktır.


Instagram Biyografi Kısmına Ne Yazılmamalıdır?


Instagram biyografi, sizi takip eden ya da etmeyen herkesin görebileceği bir yazıdır. Bu nedenle Instagram biyografi ekleme işlemi yaparken çok kişisel olan bilgilerinizi kullanmamanız tavsiye edilmektedir. Adres, kimlik bilgileri, araç plakası, anne kızlık soyadı gibi kişisel bilgiler biyografiye eklenmemesi gereken bilgilere örnek olarak gösterilebilir. Daha önce de belirttiğimiz gibi biyografi yazısı oluştururken yalnızca kendiniz hakkında üstünkörü bilgi vermek ve karışıklık olmasını engellemeyi amaçlamalısınız.  Bu sayede Instagram da dahil olmak üzere tüm sosyal ağlarınızı sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz.

Sign in
Services
Blog