Freelance Çalışanların İnternet Sitesine İhtiyacı Var Mı?

Freelance Çalışanların İnternet Sitesine İhtiyacı Var Mı?

Eğer freelance çalışıyorsanız işinizin büyük bir bölümünü tamamen internet üzerinden yürütüyorsunuzdur. Freelance iş sitelerine ve farklı ajanslara çalışarak para kazanıyor olsanız da bir noktada küçük işlerin sizi tatmin etmediğini fark edeceksiniz. Tecrübe kazandıkça ve daha uzun süre çalıştıkça aslında ne kadar büyük bir potansiyeliniz olduğunu, bunu değerlendirmeniz gerektiğini göreceksiniz. İşte bu sebeple, kendinize bir freelance portfolyo sitesi açarak yeteneklerinizi insanlara gösterebilir, kısa sürede daha fazla iş almaya başlayabilirsiniz. Elbette, internet sitesi açmak söz konusu olduğunda, çoğu kişinin aklına gelen ilk sorulardan birisi de gerçekten iyi kazanan bir freelance çalışanın internet sitesi açmaya ihtiyaç duyup duymadığı sorusudur. Eğer siz de bu sorunun cevabını arıyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Freelance çalışanların internet sitesine ihtiyacı var mı?

Bu soruya verebileceğimiz cevap kısaca “Evet” olacaktır. Eğer freelance olarak çalışıyorsanız ihtiyaç duyduğunuz tek şey kendinize ait bir web sitesidir. Üstelik, bir freelance çalışan olarak çok karmaşık bir web sitesi yapmanıza da gerek yoktur. Basit bir portfolyo sitesi ile işe başlayabilir, zamanla blog ve başka özellikler ekleyerek sitenizi geliştirebilirsiniz. Bir portfolyo sitesi sayesinde kısa sürede daha fazla müşteriye ulaşabilir ve daha iyi kazanç sağlayabilirsiniz. Elbette, söz konusu portfolyo sitesi açmak olduğunda bir süredir sektörde çalışıyor olmanız ve belli bir tecrübeye de sahip olmanız gerekir.

İyi bir portfolyo sitesi nasıl olmalı?

İyi bir portfolyo sitesi açmak, freelance çalışan olarak iş almanın en önemli adımlarından birisidir. Bu sebeple, portfolyo sitesi açmadan önce belli başlı unsurlara dikkat etmeli ve buna göre hareket etmelisiniz.

Örneğin, portfolyo sitenizde tamamen sunduğunuz hizmetle alakalı tecrübelere ve bilgilere yer vermelisiniz. Eğer birden fazla freelance hizmet sunuyorsanız o zaman her hizmet için farklı bir portfolyo oluşturmayı düşünebilirsiniz.

Bir portfolyo sitesinin en önemli özelliklerinden birisi de içerisinde projelerinizin yer almasıdır. Daha önce tamamladığınız ya da yayımladığınız projeleri portfolyo sitenizde paylaşarak insanlara yeteneklerinizi gösterebilirsiniz. Eğer ürettiğiniz kaliteli içeriği portfolyo sitenizde paylaşmazsanız insanlar sizin farkınıza varamayabilirler.

Bir portfolyo sitesi açarken siteye mümkün olduğunca kendi adınızı vermeye çalışın. Eğer sizinle aynı isme sahip birisi halihazırda bir portfolyo sitesi açmışsa o zaman daha yaratıcı bir isim ya da domain satın alarak sitenizi kurabilirsiniz. Ancak, bizim tercihimiz her zaman kendi adınızı kullanmaya çalışmanızdır.

Sign in
Services
Blog