Facebook’ta Yeni Sayfadan Klasik Sayfaya Geri Dönülürse Reklam ve İçeriklere Ne Olur?

Facebook’ta Yeni Sayfadan Klasik Sayfaya Geri Dönülürse Reklam ve İçeriklere Ne Olur?

Facebook’un yeni sayfalar özelliği günümüzde birçok Facebook uygulaması kullanıcısının dikkatini çekiyor. Özellikle bu uygulamada yeni sayfalar özelliği, Facebook uygulamasında sayfa oluşturmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Bununla birlikte Facebook’ta yeni sayfadan klasik sayfaya geri dönüldüğünde reklam ve içeriklere ne olacağı konusunda da Facebook kullanıcıları birtakım sorular barındırıyor. Facebook’ta klasik bir sayfaya geri dönüldüğünde, yeni sayfalar deneyiminde paylaşılan içerikler artık sayfada mevcut olmuyor.

Facebook kullanıcıları “Yeni Sayfalar” deneyimine tekrar güncellediklerinde klasik sayfalarda paylaşılan tüm içerikler mevcut olmakta ve yeni sayfalarda da paylaşılan tüm içerikler tekrar mevcut olmaktadır.

Facebook’ta Yeni Sayfa bölümündeki içerik klasik sayfada tekrar paylaşılması durumunda yeni sayfa deneyimine güncellendiğinde bu içerik iki kez görünmektedir. Facebook’ta klasik bir sayfaya geri dönüldüğünde yeni sayfalar deneyim kısmında oluşturulan reklamlar artık yayınlanamaz.

Bu reklamlar “Reklam Yöneticisi” hesaplarına kaydedilmektedir ve bu reklamlara ait veri ve istatistikler de kullanılabilmektedir. Yine de kullanıcılar tekrar yeni sayfalar deneyimine güncelleyene kadar ilgili reklamları yeniden başlatamaz ya da yeniden düzenleyemezler.

Klasik Sayfadan Yeni Sayfalara Geçilirken Taşınamayacak İçerik Var Mı?

Facebook’ta klasik sayfadan yeni sayfalara geçilirken taşınmayacak içerik bulunmamaktadır. Kullanıcıların önceki gönderilerinin tamamı sayfalarında korunacaktır. Kullanıcılar paylaştıkları önceki gönderilerin istatistiklerine erişmeye de devam edebilmektedirler.

Tüm bunlar ile birlikte Facebook’ta klasik sayfadan yeni sayfalara geçerken hikayelerden bazıları taşınmayabilmektedir. Bununla birlikte kullanıcıların klasik sayfalarındaki iletişim gibi bazı bilgiler de taşınmayabilir ve kullanıcıların biyografi kısımlarını kısaltması da gerekebilir.

Bu sebeple de kullanıcılar sayfalarda “hakkında” kısmını düzenlemek durumunda kalabilmektedir. Ayrıca klasik sayfalarda bulunan mesaj, reklam ve diğer özellikler yeni sayfalara taşınabilmektedir ancak bunlar eskisinden farklı yerlerde de görülebilmektedir.

Facebook’ta Reklam Kısıtlamalarına Nasıl İtiraz Edilir?

Facebook’ta kullanıcılar sayfalarda ya da kullanıcı hesaplarda reklam kısıtlamaları durumları ile karşılaşabilmektedirler.

Kullanıcılar bu kısıtlamalara itiraz etmek için “Hesap Kalitesi” kısmında “Kararların Değerlendirilmesi”ni talep edebilmektedirler.

Facebook’ta Sıradışı Hareketler Sonucunda Uygulanan Reklam Kısıtlamaları Nedir?

Facebook’ta kullanıcıların hesaplarında sıra dışı hareketler tespit edilebilmektedir.

Bu sıra dışı hareketler sonucunda reklam kısıtlamaları gibi belirli özellikler de geçici olarak kısıtlanabilmektedir.

 

Sign in
Services
Blog