Facebook’ta Kapak Fotoğrafları Nasıl Değiştirilir?

Facebook’ta Kapak Fotoğrafları Nasıl Değiştirilir?

Facebook’ta kapak fotoğrafları kullanıcıların profil görünümleri açısından son derece dikkat çeken bir özelliktir. Profilin en üst bölümünde, profil fotoğrafının üzerinde yer alan büyük fotoğraflar olan kapak fotoğrafları herkese açıktır. Yani kullanıcıların profillerini inceleyen herkes bu fotoğrafı görebilmektedir.



Facebook uygulamasında kapak fotoğrafın değiştirmek ya da bir kapak fotoğrafı eklemek için uygulamanın sağ üst bölümündeki profil resmine giriş yapılması gerekilmektedir. Kapak fotoğrafının sağ üst kısmında yer alan “Kapak Fotoğrafını Düzenle” seçeneğine dokunulmalıdır.

Bu bölümden ise bir kapak fotoğrafı seçilmelidir ve kapak fotoğrafı olmayan kullanıcılar ise bu bölümde “Fotoğraf Yükle” seçeneğini seçmelidir. Bilgisayardan yeni bir fotoğraf yüklemek için Fotoğraf Yükle seçeneğine, Facebook albümlerinden bir fotoğraf seçmek için ise Fotoğraf Seç’e tıklanması gerekilmektedir.

İlgili bir kapak fotoğrafı seçildikten sonra resme tıklayarak aşağı ya da yukarı sürüklemek ile fotoğraf profilde konumlandırılabilmektedir. Tüm bu aşamalardan sonra da değişiklikleri kaydet butonuna tıklanarak kapak fotoğrafı değiştirilmesi yapılabilmektedir.

Facebook’ta Reels Videosunun Hedef Kitlesi Nasıl Değiştirilir?

Facebook uygulamasında Reels videosunun hedef kitlesi değiştirilebilmekte ve bu Reels videolarının kimlerin görebileceği de seçilebilmektedir. Özellikle bu telefon uygulamalarında mümkün bir halde iken Facebook’un masaüstü versiyonunda henüz herkesin kullanımına sunulmamıştır.

Uygulamada Reels videosunun hedef kitlesinin değiştirmek için akış bölümünün sağ üst kısmındaki profil resmine tıklanması gerekilmektedir. Bu bölümden ad bölümüne dokunularak “Reels” kısmına ve daha sonra da değiştirilmek istenen Reels videosuna tıklanmalıdır.

Sağ üst kısımda yer alan üç nokta simgesine dokunulduktan sonra bu bölümden “Hedef Kitleyi Düzenle” seçeneği seçilmelidir. Bu seçenek ile Reels videosunun paylaşılmak istenen hedef kitleye tıklanmalıdır. Değişiklikler anında kaydedilebilmektedir.

Facebook Sayfasında Hikaye Nasıl Paylaşılır?

Facebook sayfasında bir hikaye paylaşmak için ya da hikayede bir fotoğraf paylaşımı yapmak için Facebook’a giriş yapıldıktan sonra sağ üst bölümde yer alan profil fotoğrafına tıklanılması gerekilmektedir.

Bu kısımdan Tüm Profilleri Gör seçeneği seçilmeli ve sayfa seçilmelidir. Sayfanın akışında üst kısımda yer alan Hikaye Oluştur bölümüne tıklayarak bu bölümden hikaye eklenir ve “Paylaş” seçeneğine tıklanılır. Bu şekilde Facebook sayfasında hikaye paylaşımı yapılabilmektedir.

 

Sign in
Services
Blog