Facebook’ta Hikaye Nasıl Atılır?

Facebook’ta Hikaye Nasıl Atılır?

Facebook uygulamasında son gelen güncellemeler ile birlikte hikaye ekleme özelliği de kullanıcıların yoğunlukla tercih ettiği bir özellik olarak ön plana çıkmaktadır. Birçok kişi Facebook uygulaması üzerinden çeşitli hikayeler paylaşabilmektedir.

Bu hikayeler diğer kullanıcılar tarafından da görülebilmekte ve izlenebilmektedir. Facebook’ta hikaye eklemek için özellikle akışın üst kısmında yer alan “Hikayeye Ekle” bölümüne dokunulması gerekmektedir.

“Hikayeye ekle” kısmından ise fotoğraf ya da video eklenmelidir ve bu kısımda yeni bir fotoğraf çekmek için ise Kamera seçeneğine dokunulmalıdır. Galeriden ya da film rulosundan fotoğraf ya da bir video seçmek için ise “Göz At” seçeneğine gidilmelidir. Bu aşamaların ardından sol alttaki “Hikayen” bölümünde, hikayenin hedef kitlesi de değiştirilebilmektedir.

Tüm işlemler tamamlandıktan sonra hikaye gönderilebilir ve Facebook’ta hikaye paylaşılmış olur.

Facebook Uygulamasında Hikaye Ayarları Nerede?

Facebook uygulamasında birçok insan hikaye ayarları bölümünü aramaktadır. Bu bölüm kullanıcılarda uygulamada zor bulunan bölümlerin arasında yer alabilmektedir.

Facebook uygulamasında hikaye ayarlarını bulmak için öncelikle uygulamada haber kaynağı kısmını üst yerinde bulunan “Hikayen” bölümüne dokunulmalıdır. Bu kısımdan ise sağ üstte yer alan simgeye giriş yapılmalıdır.

Bu bölümden de “Hikaye ayarlarını düzenle” seçeneği seçilmelidir ve Hikaye Gizlilik Ayarları bölümüne dokunulmalıdır. Tüm bu aşamalardan sonra Facebook uygulamasında kullanıcılar hikaye ayarları bölümünü bulmuş olurlar ve hikaye ayarlarını yapabilirler. Hikayeyi paylaşmak istenen hedef kitle seçildikten sonra ise hikaye diğer kullanıcılar ile paylaşabilmektedir.

Facebook’ta Başkasının Hikayesi Paylaşılabilir Mi?

Facebook’ta bakasının hikayesini ya da akışta bulunan bir gönderiyi paylaşmak mümkündür. Bu durum için akışta yer alan gönderinin altında paylaş simgesine dokunulmalıdır. Bu kısımdan ise “Şimdi Hikayende Paylaş” seçeneği seçilmelidir.

Bu şekilde gönderi ya da başka kullanıcıların hikayesi sizin hikayelerinizde görülebilecektir ve gönderiyi hikaye kısmında paylaştığınızda Facebook uygulamasında ekli arkadaşlar da bu gönderiye tıklayarak asıl gönderiye gidebileceklerdir. Bu anlamda da bağlantı özelliği taşıyabilmektedir.

Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?

Facebook uygulamasında hesabı dondurmak için Ayarlar ve Gizlilik bölümüne giriş yapılması gerekmektedir. Bu kısımdan Facebook Bilgilerin kısmında Dondurma ve Silme seçeneği seçilmelidir.

Bu kısımdan hesap dondurma işlemi yapılabilmektedir.

Sign in
Services
Blog