Facebook Uygulama Hatası Giderme

Facebook Uygulama Hatası Giderme


Facebook, en sevilen sosyal medya platformları arasında yer almaktadır. Günümüzde en çok mobil uygulama üzerinden kullanılan Facebook, kimi zaman uygulamaya kimi zaman ise cihaza bağlı olarak hata verebilmektedir. Oluşan bu sorunları gidermek isteyenler, Facebook uygulama hatası giderme konusu üzerine araştırma yapmaktadır. Bu noktada daha önce de bahsettiğimiz gibi sorunun kaynağı farklı olabilmekte ve bu nedenle farklı çözüm yöntemleri bulunmaktadır.

Facebook uygulama hataları genellikle cihaz kaynaklıdır. Özellikle uygulamanın uzun süre boyunca güncellenmemesi, cihazda depolama alanının az olması, önbelleğin dolu olması gibi sebepler, uygulamanın bir süre sonra düzgün çalışmamasına sebebiyet verecektir. Bu sorunlara;

·        Facebook beyaz ekran hatası

·        Uygulama özelliklerinin kullanılamaması

·        Uygulamanın kapanması

·        Telefonun Facebook yüzünden kasmaya başlaması örnekleri verilebilmektedir.

Facebook uygulamasının cihazı zorlaması üzerine yaşanan bu sorunları gidermek için birkaç basit işlem yeterli olmaktadır. Ancak Facebook sistemsel sorunlarda kullanıcıların beklemek dışında yapabileceği hiçbir işlem bulunmamaktadır. Zira sistemsel sorunlar Facebook uygulama geliştirici ekibi tarafından çözümlenebilmektedir.


Facebook Uygulamasındaki Sorunlar Nasıl Giderilir?


Facebook uygulama hatası giderme işlemi için birden fazla yöntem bulunmaktadır. Bu noktada hangi yöntemin kullanılacağı ise sorunun kaynağına bağlı olarak belirlenmektedir. Ancak yaşanan sorunun kaynağını bilmiyor olsa da kısa sürede tamamlanabilen bu işlemlere bir şans verebilir ve Facebook uygulaması ve cihazınızın sorunsuz şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bahsi geçen bu yöntemler aşağıdaki listede açıklanmaktadır.

1.      Kullandığınız cihazın uygulama ayarları kısmına giriş yaparak Facebook uygulamasını seçmeli ve “Önbelleği temizle” butonuna basmalısınız. Bu sayede uygulamadaki gereksiz bilgiler temizlenecek ve uygulamanın hızlı çalışması sağlanacaktır.

2.      Facebook uygulamasını edindiğiniz AppStore veya Play Store’a girip Facebook uygulamasına güncelleme yapınız. Bu sayede hem son sürümü edinmiş hem de sorunları gidermiş olursunuz.

3.      Cihazınızda kasmalar da mevcutsa, Facebook uygulamasından çıkıp cihazınızı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.

4.      Cihazınızda var olan ancak kullanmadığınız uygulama ve diğer öğeleri temizleyerek cihazınızda Facebook uygulamasının rahat çalışabilmesi için yer açabilirsiniz.

5.      Facebook uygulamasını tamamen kaldırıp cihazınızın işletim sistemine göre uygulama mağazasına girip yeniden yükleyebilirsiniz.

Bu basit işlemler Facebook uygulama hatası giderme için büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Ancak cihazınız çok eskiyse Facebook uygulaması doğru çalışmayabilir ve bu noktada daha yeni bir cihaza geçiş yapmanız gerekebilir.


Facebook Sistem Hatası Giderme


Eğer Facebook uygulaması doğru çalışmıyorsa, bu durumun bir sebebi de sistem kaynaklı bir sorun olabilir. Facebook uygulama hatası giderme yapmak bu noktada ise yaramaz. Zira Facebook sistem hataları uygulama geliştirici ekip tarafından çözümlenmektedir. Sistem sorunları yalnızca sizde değil, tüm Facebook kullanıcılarında görüldüğü için sorunun giderilmesi bireysel müdahaleler uygulamak mümkün değildir. Bu nedenle sorunsuz şekilde tekrar Facebook kullanmaya devam edebilmek için arızaların giderilmesini beklemeniz gerekecektir.

Sign in
Services
Blog