Facebook Reklamı Nasıl Alınır?

Facebook Reklamı Nasıl Alınır?


Facebook platformu üzerinde gösterilen reklamların büyük bir etkisi bulunmaktadır. Zira günümüzde sayısız insan televizyon izlemek yerine Facebook kullanmakta ve doğal olarak bu platformdaki reklamları görmektedir. Bu nedenle de pek çok işletme sahibi Facebook reklam verme işlemi yapmak ve firmasını sosyal mecralarda tanıtmak istemektedir. Üstelik bu platformda verilen reklamların bütçesi tamamen reklam verene bağlı olup, filtrelenebilir özelliği sayesinde direkt olarak hedef kitleye ulaştırılabilmektedir.

Facebook reklamları oluşturabilmek için yapılması gerekenler de oldukça basittir. Eğer siz de doğrudan hedef kitlenize ulaşmanızı sağlayacak ve Facebook platformunda bağlı tüm platformlarda gösterilebilecek reklamlar oluşturmak istiyorsanız, aşağıdaki başlıkları inceleyerek Facebook reklamları hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.


Facebook Reklam Özellikleri Nelerdir?


Facebook reklam verme işlemi yapmak istiyorsanız, ilk olarak bu reklamların sunduğu özellikleri bilmemiz gerekmektedir. Bu sayede çok daha bilinçli şekilde hareket etmeniz mümkün olacaktır. Facebook reklamlarının sunduğu özellikler şu şekildedir:

·        Cinsiyet, yaş grubu, ülke gibi filtreler kullanarak hedef kitleye kolay erişim

·        Reklam bütçesinin tamamen reklam verene bağlı olması

·        Reklamların birden fazla format ile sunulabilmesi

·        Oluşturulan reklamların nerelerde yayınlanacağını seçebilme

Yukarıda da görülebildiği üzere Facebook reklamları tamamen kişiselleştirilebilir özelliğe sahiptir. Bu nedenle televizyon reklamlarından çok daha etkili bir sisteme sahiptir. Facebook reklam verme işlemi yapacak olan bireyler, belirtilen özellikleri kendilerine göre ayarladıktan sonra kolay bir şekilde reklam verebilecektir.


Facebook Reklamları Nereden Verilir?


Facebook platformunda reklam vermek istiyorsanız, reklamcılık ile ilgili tüm işlemlerin Facebook Business Manager üzerinden gerçekleştirildiğini bilmeniz gerekecektir. Business Manager üzerinden yapacağınız seçimler sayesinde reklamınız istediğiniz kitlelere belirlediğiniz bütçeler karşılığında gösterilecektir.

Facebook platformu içerisinde yer alan reklam yönetimi kısmı üzerinden bir hesap açmanız ve tarafınızdan istenen bilgileri girmeniz durumunda da reklamlarınız paylaşılmaya başlanacaktır. Bu noktada yapacağınız filtreleme işlemlerini firmanızı göz önünde bulundurarak yapmalı ve hedef kitlenize daha iyi hitap edebilmek için reklam stratejilerini uygulamaya özen göstermelisiniz.


Facebook Reklam Verme Ücretleri Nedir?


Sosyal medya platformları üzerinde reklam oluşturarak firmasının popülerlik ve bilinirlik düzeyini arttırmak isteyenler, Facebook reklam verme fiyatlarını da merak etmektedir. Facebook reklamları daha önce de belirtildiği gibi belirli bir ücret sistemine sahip değildir. Bu demek oluyor ki, her işletmeci kendi bütçesine göre reklam oluşturabilmektedir. Belirlenen bütçeye göre reklamların ne kadar gösterileceği de belirlenmektedir.

Facebook reklam verme bütçesi günlük olarak belirlenmektedir. Örnek vermek gerekirse, eğer bir işletmeci günlük 10 TL reklam bütçesi belirlemiş ise 1 haftalık bütçe 70 TL’yi geçmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Günümüzde büyük firmalar günlük olarak 100 TL gibi bir bütçe belirleyebilmektedir. 

Sign in
Services
Blog