Facebook Messenger Nedir?

Facebook Messenger Nedir?

Facebook Messenger, Facebook tarafından geliştirilen bir mesajlaşma uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde arkadaşlarınızla hızlı ve basit bir şekilde iletişim kurmanız mümkün hale gelmektedir. Facebook Messenger sayesinde dilediğiniz kişiye metin, fotoğraf ve videolar gönderebilir, dosya aktarma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook Messenger, kişilerin birbirleri ile sesli ve görüntülü olarak görüşme sağlayabilmesine de olanak vermektedir. Son gelen güncellemeler ile birlikte arkadaşlarınıza para gönderebileceğiniz gibi botlar yardımıyla hava durumunu öğrenebilir ve herhangi bir ürünün siparişini de verebilirsiniz. Ayrıca Lyft ve Uber ile hızlı bir yolculuk için çeşitli işlemleri bu uygulama üzerinden yapabilirsiniz. Facebook Messenger bu yönleri sayesinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri haline gelmiştir.


Facebook Messenger Nasıl Kullanılır?

Facebook Messenger kullanabilmek için öncelikle mobil cihazınızın uygulama mağazasından uygulamayı indirmeniz gerekmektedir. Uygulama indikten sonra üye olarak veya Facebook hesabınızla devam ederek giriş yapmanız gerekmektedir. Kayıt ve giriş işlemleri yalnızca birkaç dakikanızı alacaktır.

Giriş yaptıktan sonra karşınıza ev ekranı gelecektir. Bu ekrandan sohbet edebileceğiniz kişileri görerek yeni bir sohbet başlatabilir veya var olan sohbetten devam edebilirsiniz. Çağrı ekranı ise kişilerle sesli veya görüntülü görüşme yaparak bu görüşme bilgilerine erişebileceğiniz bölümdür. Beni ekranından da profil bilgilerinizi görüntüleyerek yeni kişi ekleme işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkündür. Facebook Messenger basit ara yüzü sayesinde herkes tarafından kolaylıkla kullanılabilmektedir.


Facebook Messenger Hangi Özelliklere Sahiptir?

Facebook Messenger, mesajlaşmanın yanı sıra sesli ve görüntülü görüşme imkanı verdiği gibi kendine has bazı özelliklere de sahiptir. Örneğin sohbet listenizde dilediğiniz kişiye takma ad verebilmeniz mümkündür. Konuşmaları sessize alarak belirttiğiniz kişiden bildirim gelmesini de kolaylıkla engelleyebilirsiniz. Ayrıca sohbet ekranını özelleştirebilir, konuşma renklerini rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

Karanlık mod özelliğinin de bulunduğu Facebook Messenger uygulaması, kişi eklemek için QR kod kullanmanızı da mümkün kılmaktadır. Messenger üzerinden yalnızca mesajlaşma değil oyun oynamanız da mümkündür. Ayrıca belirli mesajı yanıtlayarak karışıklığın önüne geçebileceğiniz bu uygulamada, anket oluşturarak arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Tüm bu özellikler Facebook Messenger uygulamasının popüler olmasının nedenleri arasındadır. Sektöre bu uygulama ile yenilik getiren Facebook, milyonlarca kullanıcı tarafından beğeniyle kullanılmaktadır.  


Facebook Messenger Kullanmak Hangi Avantajları Sunar?

Facebook Messenger uygulaması sahip olduğu özellikler sayesinde kullanıcılarına pek çok avantaj sunmaktadır. Yalnızca Facebook Messenger kullanarak mesajlaşabildiğiniz gibi yolculuk planı bile yapmanız mümkündür. Bu uygulamayı kullanarak oyun da oynayabilir ve arkadaşlarınızı sesli veya görüntülü olarak arayıp keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Ayrıca Facebook Messenger, gizli konuşmalarınızı şifreleme imkanı vererek güvenli bir şekilde iletişim kurmanızı da sağlamaktadır. Listenizde ekli olmayan kişilerden de mesaj alarak daha etkin bir şekilde bu uygulamayı kullanmanız mümkündür. Siz de bu avantajlara sahip olmak istiyorsanız Facebook Messenger uygulamasına kaydolup giriş yaparak arkadaşlarınızla keyifli ve güzel zamanlar geçirebilirsiniz.

Sign in
Services
Blog