Facebook İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Facebook İşletme Hesabı Nasıl Açılır?


Facebook, son dönemlerde sayısız işletmenin hesap açtığı bir sosyal ağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Facebook kullanan işletmeler hem müşterilerine hem de hedef kitlelerine kolayca ulaşabilmektedir. Bu nedenle sayısız firma, Facebook işletme hesabı açmak istemekte ve bu hesap türünün nasıl açıldığı ve kullanıldığı hakkında bilgi almak istemektedir.

Facebook işletme hesapları, normal bireysel hesaplardan farklı olarak hem reklam hem de satış için kullanılan profesyonel hesaplara verilen addır. Bu tür hesaplar kullanan firma sahipleri, firmalarının hem bilinirlik seviyesini arttırabilmekte hem de Facebook üzerinden satış yaparak kazançlarının daha yüksek olmasını destekleyebilmektedir. Bu nedenle günümüzde sayısız firmanın Facebook üzerinde bir işletme hesabına sahip olduğu ve online olarak da hizmet verdiği görülmektedir.


Facebook İşletme Hesabı Açma


Eğer Facebook üzerinde işletme hesabı açmak istiyorsanız, bu noktada bu hesap türünün normal bir kullanıcı hesabı gibi açılmadığını bilmeniz gerekmektedir. Zira Facebook işletme hesabı bazında açılacak tüm hesaplar ve yapılacak tüm işlemler Facebook Business Manager üzerinden gerçekleştirilmektedir. Yani bir Facebook işletme hesabı açmak için bireysel hesaplar için yapılan kaydolma işlemleri yapılmamaktadır.

İşletmeniz için Facebook Hesabı açmak istiyorsanız, ilk olarak Facebook Business Manager linkine giriş yapmanız gerekecektir. Daha sonrasında ise “Hesap Oluştur” butonuna tıklayarak işletmenize ait bilgiler ile yeni bir profil oluşturmalısınız. Bu adımdan sonra işletmenizi en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında olan Facebook’ta temsil edebilirsiniz. Ayrıca Facebook platformu artık Instagram’ın da sahibi olduğu için Instagram reklam ve işletme işlemleriniz için de Facebook Business Manager kullanabilirsiniz.


Facebook Reklamı Nasıl Verilir?


Facebook reklamları, günümüzde en sık kullanılan etkili reklam modelleri arasında yer almaktadır. Facebook işletme hesabı kullanan firma sahipleri, Facebook ve Facebook’a bağlı olan platformlara reklam verebilmek için de Facebook Business Manager kullanıldığını bilmelidir. Yani, işletmeniz için bir Facebook hesabı oluşturmanız durumunda tek bir panelden işletmenizi en iyi şekilde yönetebilmeniz mümkün olacaktır.

Facebook reklamı verirken pek çok filtrelemeden yararlanabilirsiniz. Reklamların hangi yaş grubuna, cinsiyete ve bölgeye gösterileceği tamamen sizin elinizdedir. Ayrıca bu reklamları Instagram’da da paylaşabilirsiniz. Üstelik reklam bütçesi de tamamen firma sahiplerinin elindedir. Günlük 5 TL ya da 1000 TL gibi farklı fiyatlara reklam verebilirsiniz.


Facebook İşletme Hesabı Nasıl Yönetilir?


Facebook işletme hesabı kullanmak isteyenler, her şeyden önce Facebook Business Manager hakkında detaylı bilgiye sahip olmalıdır. Facebook işletme hesabı, firmaların internet üzerindeki kimliğini oluşturduğu için bu noktada hesap yönetimi de oldukça önemlidir. Firmanız adına yapacağınız her bir paylaşım, işletmenizin ne kadar güvenilir ve profesyonel olduğunun bir kanıtı niteliğinde olacaktır. Bu nedenle paylaşımlar mutlaka profesyonel bir kamera ile çekilmiş görseller ve yazım hatası yapılmamış açıklamalardan oluşmalıdır. 

Sign in
Services
Blog