Discord Sunucu Daveti Geçersiz Durumu Nasıl Çözülür?

Discord Sunucu Daveti Geçersiz Durumu Nasıl Çözülür?

Discord uygulamasında bir kullanıcıyı bir sunucuya davet ederken “Sunucu Daveti Geçersiz” sorunları oluşabilmektedir. Bu sorun da kullanıcılar açısından önemli bir durumu oluşturabilmektedir.

Sunucu daveti geçersiz sorunu ya da durumu genel olarak özel ya da genel kanal, geçerlilik süresi, geçersiz kod ve yasaklanma durumlarına bağlı olarak ortaya çıkan sorunlar olabilmektedir. Kullanıcıya verilen davet bağlantısı sunucudaki özel bir kanala gidiyorsa “Sunucu Daveti Geçersiz” sorunu ortaya çıkabilmektedir.

Oluşturulan davetler genel olarak bir sunucuya değil sunucudaki belirli bir kanala aittir ve bu sebeple de davetin özel olmayan bir kanala gitmesi bu konuda önemli bir durumdur. Bununla birlikte davet bağlantısının süresi dolmuş olabilmektedir ve bu da sunucu daveti geçersiz durumunu oluşturabilmektedir.

Bu durumda ise sunucu sahibi ile iletişime geçilmeli ve sunucu sahibinden yeni bir davet istenmelidir. Ayrıca geçersiz bir davet kodu da bu sorunlara yol açabilmektedir. Bu aşamada kod kontrol edilmeli ve tekrar denenmelidir.

Discord’da Etkinliğe Katılmaya Davet Edilebilir Mi?

Discord uygulamasında etkinliğe katılmaya davet etmek için bir ses kanalında bir etkinlik başlattıktan sonra, ses kanalına sağ tıklayıp “Etkinliğe Davet Et” seçeneğinin seçilmesi gerekilmektedir.

Bununla birlikte davet bağlantısı kopyalanabilir ve bunu da Direkt Mesaj aracılığı ile ya da bir metin kanalı veya sohbetine göndererek, başka kullanıcılar da etkinliğe davet edilebilmektedir.

Discord Sunucusundaki Etkinliklere Erişim Kısıtlanabilir Mi?

Discord sunucusundaki etkinliklere erişimin kısıtlanması için yöneticiler “Etkinlikleri Kullan” izni aracılığı ile sunuculardaki etkinlikleri kullanma yetkisini iptal edebilmektedir.

Bu rol de kanal ya da kanal kategorisine göre yapılabilmektedir ve bu izin varsayılan olarak herkese verilmektedir. Bununla birlikte bu seçenek iptal edildiğinde seçilen rol, kanal ya da kategorideki kullanıcılar da Etkinlikler başlatma ya da mevcut Etkinliklere katılma yetkilerini kaybedeceklerdir.

Bununla birlikte kullanıcı rolü izinleri Discord uygulamasında Sunucu ayarları bölümünden roller kısmına giriş yapılarak buradan ses kanalları izinleri ve daha sonra kullanıcı etkinlikleri bölümünde bulunabilmektedir.

Discord’da Grup Araması Nasıl Yapılır?

Discord uygulamasında grup çağrısı yapmak için bir grup açılmalıdır. Bu aşamadan sonra arama simgesine tıklanmalıdır.

 Bu şekilde grup araması yapılabilmektedir.

 

Sign in
Services
Blog