Discord ile Neler Yapılır?

Discord ile Neler Yapılır?


Dijital ortamın daha da kapsamlı bir hale gelmesiyle beraber Discord gibi iletişim uygulamaları da ön planda yer almaya başladı. Discord ile neler yapılır gibi bir soruyu da bu tip gelişmeler beraberinde getirdi. Sesli konuşmalara odaklanarak meydana getirilen bu uygulama içerisinde farklı özellikler de gün geçtikçe ortaya çıkmaya başladı. Video ve metin üzerinden haberleşmeyi de sağlayan Discord uygulaması aynı zamanda da kullanışlı yönüyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Tam anlamıyla ücretsiz bir halde bulunmasından dolayı da kullanım çeşitliliğini her zaman sunuyor. Genel olarak kullanıcıların büyük ölçüde rağbet ettiği uygulamalar arasında da yer alıyor. Sesli iletişim konusunda fazlasıyla dikkat çeken bir halde de bulunuyor.

Discord ile Çevrimiçi İletişim

Uygulamalarla beraber online olarak iletişim kurma imkanı giderek yaygın hale geldi. Bu tip uygulamalar arasına son olarak Discord da eklendi. Discord ile neler yapılır sorusuna binaen harekete geçecek olan kullanıcıları farklı farklı özellikler bekliyor. Sadece sesli, yazılı ya da görüntülü konuşma imkanı vermeyen Discord, aynı zamanda da grup kurma olanağını da yaratmasıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda da botlarıyla da dikkat çeken bir halde olmasından dolayı kullanıcıların beraber hareket etmesini de sağlıyor. Beraber müzik dinleme ve video izleme gibi olanakları sağlamasıyla da adından söz ettiriyor.

Discord Profil Resmi Ekleme

Discord içerisinde her bir kullanıcının kendine has profili bulunmaktadır. Kullanıcıların bu profilleriyle beraber Discord ile neler yapılır sorusuna yanıt almaları da mümkündür. Ancak başlangıç aşamasında profil resmi eklemelerinde de fayda vardır. Bunun için sağ alt kısımda yer alan kullanıcı ayarlarını tercih etmeleri gerekmektedir. Sonrasında da avatar ekleme işlemlerini gerçekleştireceklerdir. Uygulamanın kullanıldığı cihaza bağlı olarak var olan pencereler değişiklik gösterecektir. Bu pencerelere girildikten sonra resim seçimi yapılacak ve boyut da belirlenecektir. Profil resmini seçerek bu işlemleri gerçekleştirdikten sonraki süre zarfında da değişiklikleri kaydetmek gerekecektir. Bu aşamada da gerekli profil fotoğrafı ekleme gibi durumlar kolay yoldan gerçekleşebilecektir.

Discord Arkadaş Ekleme

Discord içerisinde iletişim kurmak için aynı sunucuda yer almak ya da diğer kullanıcıları arkadaş olarak eklemek gerekmektedir. Discord ile neler yapılır konusunda bu şekilde hareket etmek önemlidir. Bu aşamada kullanıcıların adını girdikten ve sonrasında da dört haneli güvenlik kodunu da belirttikten sonra arkadaşlık isteği gönderilebilmektedir. Sadece bu adımları izleyerek, istenen arkadaşlık talepleri iletebilecektir. Aynı seçenekte var olan arkadaşlık istekleri de yanıtlanabilir. Mobil cihazdan giriş yapılması halinde de aynı şekilde hareket etmek mümkün olmaktadır. Bu sayede de Discord arkadaş listesine yeni isimler dahil edilecek ve genel olarak da kullanıcıların aradıkları gibi bir sonuca ulaşmaları Discord içerisinde muhtemel bir yer tutacaktır. 

Sign in
Services
Blog