3D Modelleme İle İnternetten Gelir Kazanmak

3D Modelleme İle İnternetten Gelir Kazanmak

Özellikle tasarım ve mimarlık alanlarında sıklıkla kullanılan 3D modelleme uygulamaları özellikle sanayi alanında çalışan firmalar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bu nedenle, endüstriyel alanda da 3 boyutlu modelleme yapmayı bilen kişilere yönelik bir ihtiyaç olduğu için bu işle ilgilenen kişiler iyi gelirler elde edebiliyorlar. Elbette, 3D modelleme yapmayı bilen kişilerin de en çok merak ettiği konuların arasında bu becerilerini kullanarak kendilerine internetten gelir elde etmek konusu yer alıyor. Eğer siz de 3 boyutlu modelleme ile internetten gelir kazanmak konusunda aklınızdaki soru işaretlerini gidermek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

3D Modelleme Nedir?

3D modelleme, çeşitli modelleme programları ve uygulamaları kullanarak 3 boyutlu modeller tasarlamaktır. Özellikle bilgisayar oyunu yapımında, endüstriyel alanda, fabrikalarda ve atölyelerde başvurulan bu yöntem bir nevi teknik çizim yöntemidir.

Bir ürünün, parçanın ya da maddenin 3 boyutlu çizimini yapmak, bu ürünü sanal ortamda yaratmak gibi olduğundan üretimden önce genellikle 3 boyutlu modelleme ile üretilecek olan ürün tasarlanır. Bunun yanında, video oyunu yapımında da 3 boyutlu modelleme ile oyunda yer alacak olan karakterler, yapılar, kısacası oyunun dünyası, inşa edilir. Aynı şey, animasyon yapımlar için de geçerlidir.

3D Modelleme Öğrenilir Mi?

3D modelleme, ülkemizde, çeşitli meslek liselerinde, üniversitelerin mühendislik bölümlerinde ve özel kurslarda eğitimi verilen bir alandır. İsteyen herkes 3 boyutlu modelleme yapmayı öğrenebilir. Hatta, eğer bilgisayarınızın sistemine güveniyorsanız 3 boyutlu modelleme yapmak için gereken programlardan birkaçını indirerek tamamen kendi başınıza modelleme yapmayı öğrenebilirsiniz.

Her ne kadar çoğu modelleme programı bilgisayarınızın üstün sistem özelliklerine sahip olmasını istemeyecekse de Solidworks gibi bazı programlar iyi sistem özelliklerine sahip bilgisayarlara gereksinim duyarlar.

3D Modelleme Kazandırır Mı?

3D modelleme, iyi yapan kişinin gelir kazanmasına yardımcı olacak bir iştir. Eğer modelleme konusundaki bilginize ve becerinize güveniyorsanız kesinlikle bu işten para kazanma şansına sahipsiniz. Yapmanız gereken tek şey 3D modelleme hizmeti almak isteyen birilerini bulmak. Bunun için çeşitli internet sitelerini kullanarak müşterilere ulaşmayı deneyebilir, SMM panel ve benzeri araçlar ile çeşitli sosyal medya ağlarında kendi reklamınızı yapabilir ya da birkaç firma ile anlaşarak uzaktan onların modelleme işlerini yapabilirsiniz. Elbette, bir işyerine girerek oradaki AR-GE bölümünde çalışmaya başlamanız da mümkündür.

İnternetten 3D Modelleme ile Nasıl Para Kazanırım?

İnternetten 3D modelleme ile para kazanmak istiyorsanız yapmanız gereken şeylerden ilki bu alanda hizmet sunabileceğiniz bir web sitesi bulmaktır. İnternette serbest çalışanların faydalanabileceği çok sayıda site bulunduğundan bu sitelerden birine kaydolup rahatlıkla 3D modelleme işi bulabilirsiniz. Bunun yanında, kendinize bir sosyal medya hesabı açarak da rahatlıkla 3D modelleme ile para kazanmaya başlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey işinizi tanıtan sosyal medya hesapları açmak ve SMM panel gibi araçlar kullanarak farklı sosyal medya ağlarınızda eşzamanlı olarak işinizi tanıtan ilanlar yapmak olacaktır.

Sign in
Services
Blog