Youtube Videoları İndirilebilir Mi?

Youtube Videoları İndirilebilir Mi?

Youtube uygulamasında videoları indirme seçeneği bulunmamaktadır. Yine de bu durum çeşitli uygulamalar sayesinde mümkün hale gelebilmektedir. Çeşitli uygulamalar ile ya da web sayfaları sayesinde Youtube videoları indirilebilmektedir.

Youtube Premium üyeleri ise Youtube’da istedikleri videoları Youtube hafızasına indirebilmektedirler ve bu üyeler indirilen videoları çevrimdışı da izleyebilmektedirler.

Youtube uygulamasında kullanıcılar kendi videolarını da indirebilmektedir fakat bunun da belirli unsurları bulunmaktadır. Yüklenen videoda önceden onaylanmış ses parçası kullanılıyorsa video indirme işlemi yapılamamaktadır.

Youtube’da Video Nasıl Silinir?

Youtube’a yüklenen videoların silinmesi de önemli bir konudur. Kullanıcılar, Youtube uygulamasına yükledikleri videoları bir zaman sonra silmek isteyebilmektedirler. Bu yüzden de video silme işlemleri sıklıkla araştırılmaktadır.

Youtube’da kendi yüklediğiniz videoları silmek için Youtube Studio’da oturum açılması gerekilmektedir. Bu kısımda, soldaki menüden İçerik kısmı seçilmelidir. İçerik kısmından silmek istediğiniz videonun üzerine gelip “Tamamen Sil” seçeneği seçilmelidir.

Tamamen Sil seçeneğine tıklandıktan sonra Youtube tarafından kalıcı olarak silinecek uyarısı gelmektedir ve bu uyarı da kabul edilmelidir. Tüm bu işlemlerin ardından video tamamen silinebilmektedir.

Youtube’da Telif Ne Demektir?

Youtube’da telif uygulaması, bu uygulamadaki içerik üreticileri ve video yükleyen kullanıcılar için önemli bir durum olarak ortaya çıkmaktadır. Birçok ülkede, fiziksel ortama kaydedilmiş orijinal bir eser telif haklarına sahip olmaktadır. Bu nedenle de Youtube’da telif durumu oldukça yaygındır.

Özellikle Youtube’da yüklenen videolarda kullanılan müzikler, en çok telif hakkı durumu oluşturan unsurlar arasında yer almaktadır. Kullanıcıların Youtube’a yüklediği videolarda kullandıkları müzikler telifliyse, Youtube tarafından videoya telif atılabilmektedir.

Bu ayrıca ciddi bir suç olarak da görülmektedir ve bu yüzden bu duruma dikkat edilmelidir. Telif hakkı içeren videolar yüklemek videoların silinmesine ve hatta hesapların kapanmasına sebebiyet verebilmektedir.

Youtube’da Videolar Nasıl Daha Fazla İzlenir?

Youtube’da yüklenen videoların daha fazla izlenmesi için kaliteli bir içerik üretmek önemlidir. Kaliteli videolar daha fazla izlenmeye sahip olabilmektedir. Ayrıca video paylaşılırken videonun içeriği hakkında da yazı ve fotoğraflar ayrı önem taşımaktadır.

Tüm bunlar videoların izlenmesini etkilemektedir.

Youtube Shorts’lar Kaç Saniye?

Youtube Shorts, 60 saniyeleri aşmayan videoları içermektedir. Youtube Shorts içerikleri Youtube kullanıcıları için gayet önemlidir.

60 saniyeyi aşan videolar ise Youtube Shorts videoları olarak kabul edilmemektedir.

Üye girişi
Servisler
Blog