Youtube Katıl Butonu Nedir ve Katıl Özelliği Nasıl Aktif Edilir?

Youtube Katıl Butonu Nedir ve Katıl Özelliği Nasıl Aktif Edilir?

Youtube uygulamasına son gelen güncelleme ve yeniliklerin arasında dikkat çeken bir özellik olan Katıl butonu, hem uygulama içerisindeki yayıncı ve içerik üreticileri hem de kullanıcılar ve üyeler açısından önemli bir durumda yer almaktadır.



Youtube’da “Katıl” butonu, yani katıl özelliği kanal takipçilerinin kanal sahibini aylık bir bağış yani ücret karşılığında desteklemelerini sağlamaktadır. Bu özellik de takipçisi az ve reklam ile sponsorluk projeleri alamayan kullanıcılar için de önemli bir özellik olarak ön plana çıkabilmektedir.

Bu Katıl özelliği sayesinde uygulamada içerik üreticisi içerik üretmeye devam edebilirken daha kaliteli içerikler de üretilebilmektedir. Platform tarafından belirli kriterleri karşılayan kanallar için uygun olan bu özellik aylık bazda ödemeler ile sevilen içerik üreticilerine destek olmayı sağlayabilmektedir.

Tüm bunlar ile birlikte Youtube’da katıl butonuna özel ayrıcalıklar da bulunabilmektedir ve bu ayrıcalıkları da genellikle kanal sahipleri belirlemektedir. Youtube Kanalının katıl butonunu aktif hale getirmek isteyen kullanıcılar ise Youtube kanalına giriş yapmalı ve buradan da Youtube Studio’ya girmelidir.

Bu bölümden de sol kısımdan aşağıya doğru inildiğinde para kazanma sekmesine giriş yapılmalıdır ve bu sekme içerisinde “Üyelikler” bölümüne tıklanmalıdır. Üyelikler butonundan kullanıcıların karşısına katıl butonu aktifleştirme seçenekleri çıkabilmektedir.

Katıl butonunu bu bölümden aktif hale getirebilen kullanıcılar bu bölümde kanallarına ait katıl üyelikleri ile alakalı çeşitli düzenlemeler de yapabilmektedir. Katıl destekçilerine verilecek avantajlar ise üyelerin istekleri doğrultusunda yapılmalıdır. Bu sayede de kanal trafiği artabilir ve daha çok insan da katıl destekçisi olabilmektedir.

Youtube’da Kanal Üyeliği Nasıl İptal Edilir?

Youtube’da bir kanal üyeliğini iptal etmek basit adımları içermektedir. Youtube’da üyelik yönetimi ekranı açılmalıdır ve bu bölümden üyelik seçilerek “Üyeliği ve ayrıcalıkları sonlandır” seçeneğine tıklanmalıdır.

Bilgisayardan iptal etmek isteyen kullanıcılar ise öncelikle Youtube’a giriş yapmalı ve youtube.com/paid_memberships adresine gitmelidir. Bu bölümden iptal edilmek istenen kanal üyeliği bulunmalı ve buradan da üyeliği yönet seçeneğine dokunulmalıdır.

Bu kısımdan da “Devre Dışı Bırak” seçeneği seçilerek “Üyeliği Sonlandır” butonuna tıklanmalıdır. Youtube’da kanal üyeliği iptal işlemi bu şekilde yapılabilmektedir.

 

Üye girişi
Servisler
Blog