YouTube Kanalı Açarken Nelere Dikkat Etmeli?

YouTube Kanalı Açarken Nelere Dikkat Etmeli?

Bir YouTube kanalı açmak, çoğu zaman iyi bir plan ve kararlılık gerektirir. Çoğu kişi YouTube kanalı açmayı kolay bir şey zannetse de başarılı bir kanal sahibi olmak için kişinin kanalı hakkındaki her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmesi, tüm detayları dikkatli bir şekilde ayarlaması gerekir. Eğer siz de YouTube kanalı açarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorsanız, yazımızı okumaya devam ederek bu konu hakkında aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz.

İyi Bir YouTube Kanalı Nasıl Açılır?

YouTube’da başarılı olmak için yapmanız gereken belki de ilk şey iyi bir YouTube kanalı açmaktır. Peki, iyi bir kanal nasıl açılır? Bu konuda dikkat etmeniz gereken başlıca noktaları şöyle sıralayabiliriz:

  • İyi bir YouTube kanalı, belli bir konu etrafında kurulur. Örneğin, kitaplara odaklanan bir YouTube kanalı, bir makyaj kanalı, bir oyun kanalı ya da bir gezi kanalı açarak belirli bir hedef kitlesine odaklanabilirsiniz. Bazı kişiler Vlog kanalları ile daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmeye çalışsa da Vlog kanallarının tutması diğer niş kanallara göre daha zordur.
  • Eğer farklı bir sosyal medya platformunda iyi bir takipçi kitlesine ulaştıysanız, bu kitleyi YouTube’a yönlendirebilirsiniz. Bu durum sizin lehinize olacak, YouTube kanalınızı daha kısa sürede büyütmenizi sağlayacaktır.
  • İyi bir YouTube kanalı açarken profil resmi ve banner gibi detayları da doğru şekilde ayarlamak gerekir. Eğer profil resminiz ya da bannerınız yoksa bir profesyonel ile çalışıp bunları yaptırmayı düşünebilirsiniz.

Bir YouTube Kanalı Açarken Nelere Dikkat Edilir?

Bir YouTube kanalı açarken de dikkat etmeniz gereken belli başlı konular vardır. Örneğin, her şeyden önce, kanalınızda üreteceğiniz videolar için gerekli ekipmanları satın almalısınız. Kamera ve mikrofon bu ekipmanların başında gelse de edit yapmak için iyi bir bilgisayar ya da insanların ilgisini çekecek aksesuarlar da tercih edilebilir.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise videolarınızı nerede çekeceğinizdir. Her ortam ışıklandırma veya atmosfer olarak video çekmeye uygun değildir. Dolayısıyla, video çekeceğiniz yeri belirlemeniz, eğer odanızda çekecekseniz de odanızı video çekmeye uygun olacak şekilde yeniden dizayn etmeniz gerekebilir.

YouTube Kanalı Açtıktan Sonra Ne Yapmalı?

Kanalı açtıktan sonra doğal olarak video çekip yüklemeye başlamalısınız. Ancak, bu aşamaya gelmeden önce de yapabileceğiniz birkaç şey var. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

  • Gerek video çekmeden önce gerek çektikten sonra, diğer sosyal medya platformları üzerinden yaptığınız paylaşımlar ile videolarınızın daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayın.
  • YouTube kanalınıza daha profesyonel videolar üretmek için sürekli olarak işin profesyonellerini takip edin; nasıl daha iyi videolar çekileceği konularını öğrenin.
  • Videolardan nasıl para kazanabileceğinizi, nasıl daha fazla takipçiye ulaşabileceğinizi öğrenin.
  • Düzenli bir şekilde içerik üreterek insanların ilgisini canlı tutun, takipçilerinizi elinizden kaçırmayın.
  • SMM Panel ve benzeri araçlar ile tüm sosyal medya platformlarında aktif bir şekilde bulunun.

Üye girişi
Servisler
Blog