Youtube’da Yorum Ayarları Nereden Düzenlenir?

Youtube’da Yorum Ayarları Nereden Düzenlenir?

Youtube’da yorum ayarlarının düzenlenebilmesi önemli bir konudur. Birçok Youtube kullanıcısı yorum ayarlarını düzenleyebilmek isteyebilmektedir. Bu konuda da Youtube Studio’da kullanıcıların oturum açması gerekmektedir.

Youtube Studio’da oturum açıldıktan sonra sol kısımdaki menüden “İçerik” seçeneğinin seçilmesi işlemi gelmektedir. Bu işlem ile birlikte bir videonun küçük resmi tıklanır ve aşağı kaydırma işlemi ile birlikte “Daha Fazla Göster” seçeneği seçilmelidir. Bu kısımdan “Yorumlar ve puanlar” bölümünün altından yorum ayarları seçilebilmektedir.

Bu şekilde Youtube’da yorum ayarları düzenlemesi yapılabilmektedir. Tüm işlemlerden sonra işlemler kaydedilmelidir ve bu şekilde işlemler tamamlanabilmektedir.

Youtube Trend Videoları Nasıl Belirleniyor?

Youtube Trend Videoları genel olarak Youtube tarafından belirlenmektedir. Youtube uygulamasında hangi içeriklerin trend olduğunu ve ilgi gördüğünü gösteren Trend Videolar bölümünde çok çeşitli izleyici kitlelerin bulabileceği videoların gösterilmesi hedeflenmektedir.

Trendler sekmesi genel olarak kişiselleştirilmiş olarak ön plana çıkmaktadır. Her ülkede tüm kullanıcılar için aynı trend videolar listesini göstermektedir. Bu sebeple de Trendler sekmesinde tarayıcı ile aynı dilde olmayan videolar da görülebilmektedir.

Youtube Para Kazanma Özelliği Neden Devre Dışı Bırakılır?

Youtube’da para kazanma özelliği Youtube tarafından bazı durumlarda devre dışı bırakılabilmektedir. Youtube kanalının para kazanma özelliği birkaç sebepten dolayı devre dışı bırakılabilmektedir. Bazı işlemler ile birlikte Youtube, ödemeleri askıya alabilmektedir.

Bu sebeplerin arasında özellikle sahip olunmayan videolardan para kazanmaya çalışma gelmektedir. İçeriği yükleme hakkına sahip olmayan kişiler Telif Hakkı ile ilgili sorunlar yaşayabilmektedir ve bu konuda Youtube da bu kanallarda para kazanma özelliğini devre dışı bırakabilmektedir.

Özellikle bir diğer sebep de reklam verenlere uygun içerik kurallarına uymayan videolardan para kazanmaya çalışan hesaplardır. Bu hesaplarda para kazanma özelliği devre dışı bırakılabilmektedir. İçeriğin büyük bir kısmının reklam verenler için uygun olmadığı ya da bu ihlallerin tekrarlandığı durumlarda Youtube para kazanma özelliği devre dışı bırakılabilmektedir.

Youtube Telif Hakkı ve Telif İhtarı Sorunu Nasıl Çözülür?

Youtube’da telif hakkı önemli bir durumdur. Telif hakkı ihtarı da bir uyarı olarak bilinmektedir. İlk telif hakkı ihtarı uyarı niteliğindeyken, bir başka telif hakkı ihtarı alınması durumunda Youtube kanallara karşı birtakım yaptırımlar uygulayabilmektedir.

Telif hakkı sorununun çözülebilmesi için Youtube kurallarına dikkat edilmesi gerekilmektedir.

Üye girişi
Servisler
Blog