Youtube’daki Popüler Video Türleri Nelerdir?

Youtube’daki Popüler Video Türleri Nelerdir?

Youtube, dünyanın en popüler video akış platformudur. Dünya üzerinde 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunan Youtube’da video içerik üretmek ve bu içerikleri izleyiciler ile buluşturmak mümkündür. Youtube video türleri arasında en popüler olanları ise içerik üreticilerinin araştırdığı bir konudur. Popüler olan video türleri daha çok izlendiği için üreticilere ciddi paralar kazandırabilmektedir.

Günümüzde en çok izlenen video türlerinin başında komedi ve skeç videoları gelmektedir. Bu video türleri milyonlarca kullanıcı tarafından izlenmektedir. Eğer mizahi yönünüz güçlü değilse ürün inceleme videoları çekerek de izleyici kazanmanız mümkündür. Ürün inceleme videoları için bir sermaye ayırmanız gerekecektir. Çünkü ürünler ilgi çekici olacak ve satın alınması gerekecektir.

Youtube’da popüler olan bir diğer video türü ise nasıl yapılır videolarıdır. Bu tür videolar da kendisine izleyici kitlesi bulabilmektedir. Eğer takım olarak Youtube’da içerik üretmek istiyorsanız, Soru-Cevap videoları da yapabilirsiniz. Ayrıca bir konuda yeterli eğitiminiz varsa eğitim videoları çekerek de yüksek izlenmeler elde edebilirsiniz.


Youtube'da Hangi Videolar Daha Çok İzlenir?

Youtube video türleri arasında en çok izlenenleri yukarıda belirmiştik. Youtube’da paylaşmış olduğunuz içeriklerin çok fazla kullanıcı tarafından izlenmesini istiyorsanız öncelikle Hedef kitlenizi belirlemeniz gerekmektedir. Youtube, özellikle Türkiye’de çoğunlukla genç kitle tarafından kullanılmaktadır. Bu nedenle genç kitleyi hedef alarak eğlence ve oyun içerikli videolar paylaşmak çok fazla izlenmenizi sağlayabilir.

Youtube kanalınızda her kategoriden videolara yer veriyorsanız, Trend takibi yaparak en çok izlenen video türlerini tespit edip içeriklerinizi ona göre hazırlayabilirsiniz. Örneğin 2021 yılı itibariyle en çok eğlence, oyun, TV programları ve soru-cevap videoları çok fazla izlenmektedir. Siz de bulunduğunuz dönemin popüler videolarını baz alarak içeriklerinizi üretebilirsiniz.


Youtube Kategori Seçimi Nasıl Yapılır?

Youtube’a yeni başlayan bir üreticinin mutlaka kategori seçimi yapması gerekmektedir. Belli bir kategoride video paylaşan kanallar daha çok tercih edilmekte ve izlenmektedir. Kategori seçimi yapmadan önce hangi alanda daha iyi içerikler üretebileceğinizi düşünmelisiniz. Örneğin bilgisayar oyunlarına meraklı biriyseniz ve iyi oyun oynuyorsanız, Youtube video türleri oyunu tercih edebilir ve paylaşımlarınızı buna göre yapabilirsiniz.


Türkiye’de Olmayan Youtube İçerikleri

Youtube video türleri arasında Türkiye’de olmayan veya nadir bulunan videoları bulup kendi tarzınızla üreterek Türk izleyicilerin karşısına çıkarmak, videolarınızın çok fazla kullanıcı tarafından izlenmesini sağlayabilmektedir. Örneğin eskimiş veya paslanmış bir objeyi yenileyip farklılıklar katarak Youtube’a yükleyebilirsiniz.

Türkiye’de olmayan bir diğer Youtube içeriği ise arabanın parçalarını söküp tekrar takmaktır. Bunu yapan kanal neredeyse yok kadar azdır. Bu nedenle bu tür videolar çekmek de kanalınız için iyi olabilir. Ayrıca bir eğitim kanalınız varsa okullarda verilmeyen dersleri eğlenceli bir şekilde izleyicilerinize aktararak da iyi izlenmeler elde edebilirsiniz. Bu tür içerikler Türkiye’de olmayan fakat yurt dışında talep gören içeriklerdir.

Üye girişi
Servisler
Blog