YouTube’da En Çok Hangi Videolar Tutar?

YouTube’da En Çok Hangi Videolar Tutar?

YouTube kanalı açıp fenomen olma yolunda ilerleyen kişilerin en çok sorduğu soruların başında da YouTube’da en çok hangi videoların tutacağı gelir. Her türün kendi kitlesi olduğunu düşünürsek, ne ile ilgili videolar çekerseniz çekin belli bir kitleye ulaşabilirsiniz. Ancak, eğer hırslıysanız ve kısa sürede daha fazla takipçiye ulaşmak istiyorsanız, o zaman daha büyük bir popülerliği olan konularda videolar üretmeyi tercih edebilirsiniz. Bunun nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam ederek YouTube’da hangi türlerin daha çok tuttuğunu öğrenebilirsiniz.

YouTube En Çok İzlenen Türler

YouTube’da en çok izlenen video türleri dediğimizde aslında fazlasıyla göreceli bir konudan bahsetmiş oluruz. Her şeyden önce, YouTube’da hangi türün ne kadar izlendiğinin önemli olmadığını, esas önemli olan şeyin sizin çektiğiniz videoların hedef kitlenize hitap edip etmemesi olduğunu belirtelim. Hangi türde videolar çekerseniz çekin, hedef kitlenizin ilgisini çekemediğiniz sürece istediğiniz başarıyı yakalayamazsınız.

Bunun yanında, YouTube’da gerçekten de diğer türlere kıyasla daha fazla izlenen bazı video türleri vardır. Bu çok izlenen türleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Oyun videoları: Belki de YouTube’un en geniş kitlelerinden birisi olan gamer kitlesi, her geçen gün artmasının yanı sıra büyük bir izlenme potansiyeli ile beraber geliyor. YouTube Türkiye’nin de en eski türleri arasında yer alan oyun videoları, her yaştan insanın ilgisini çeken ve içerik üreticilerine kısa sürede büyüme olanağı tanıyan bir tür olarak karşımıza çıkıyor.
  • Vlog: Her ne kadar diğer türler kadar kolay tutmasa da Vlog kanalları da geniş bir kitleye hitap ediyor. Eğer insanlara sunabileceğiniz ilgi çekici hikayeleriniz olduğunu düşünüyorsanız, o zaman hemen Vlog çekmeye başlayarak kısa sürede daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz.
  • Güzellik ve makyaj: Makyaj kanalları ve güzellik kanalları da YouTube’da en çok izlenen kanalların başında geliyor.
  • Eğitim: Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere, üniversite öğrencilerine, sınava girecek kişilere yönelik videolar hazırlayan eğitim kanalları; çok sayıda kişi tarafından izleniyor ve hiç bitmeyen bir izleyici potansiyelini barındırıyor. Özellikle matematik gibi insanların daha çok zorlandığı alanlarda videolar üreten eğitim kanalları kısa sürede geniş bir kitleye ulaşmayı başarıyor. 

Hangi Türde İçerik Üretmeli?

Bu soruya kesin bir cevap vermek zor. Dolayısıyla, bir soru ile yanıt vereceğiz: Siz hangi türde içerik üretmek istiyorsanız? Sonuç olarak, YouTube, 1 milyarı aşkın kullanıcısı ile devasa bir platform. Bu platformda, sizinle aynı ilgi alanını paylaşan milyonlarca insan olduğuna emin olabilirsiniz. Siz videolarınızı kaliteli, eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde yaptıkça istediğiniz kitleye ulaşacağınızdan şüpheniz olmasın. Dolayısıyla, hangi türde içerik üretmek istediğinize siz karar vermelisiniz.

Üye girişi
Servisler
Blog