Youtube’da Canlı Yayın İzlenme Saatine Etki Ediyor Mu?

Youtube’da Canlı Yayın İzlenme Saatine Etki Ediyor Mu?

Youtube üzerinde canlı yayınlar, birçok Youtube kullanıcısı ve yayıncılar için önemli özelliklerin arasında yer almaktadır. Youtube canlı yayın konusunda bu anlamda sıklıkla merak edilen unsurlar da bulunmaktadır. Bu unsurların arasında Youtube canlı yayının izlenme saati olarak sayılması da sıklıkla yer almaktadır.

Bu sorunun cevabı birçok faktöre göre değişkenlik gösterebilmektedir. Eğer kullanıcılar, Youtube’da canlı yayınların izlenme süresine etki etmesini istiyor ise canlı yayından sonra kaydedilen videoyu herkese açık olarak paylaşmaları gerekmektedir. Youtube, 4000 saat kriterinde “herkese açık” olması gerektiğini belirtmektedir.

Youtube’da Kitaplık Kısmından Oynatma Listesi Nasıl Oluşturulur?

Youtube uygulamasında kitaplık kısmından oynatma listesi oluşturmak genel olarak kolay işlemleri içermektedir. Youtube üzerinden kitaplık bölümünden oynatma listesi oluşturmak için uygulama üzerinde bulunan “Kitaplık” sekmesine giriş yapılmalıdır.

Kitaplık sekmesine giriş yapıldıktan sonra bu kısımdan “Oynatma Listeleri” bölümüne gidilmelidir ve bu kısımdan da “Yeni Oynatma Listesi” seçeneğine tıklanması gerekmektedir. Bu aşamada ise oynatma listesine eklemek için izleme geçmişinden en az bir videonun seçilmesi gerekilmektedir.

Bu aşamadan sonra ileri seçeneğine dokunulduğunda oynatma listesinin başlığı ve gizlilik ayarları gibi çeşitli ayarlar yapılmaktadır ve böylece Youtube üzerinde kitaplık kısmından oynatma listesi oluşturulabilmektedir.

Youtube Premium Ne İşe Yarar ve Özellikleri Neler?

Youtube Premium uygulama üzerinde ücretli bir seçenektir ve birçok kullanıcı bu Premium seçeneğini kullanabilmektedir. Youtube Premium’un birçok özelliği bulunmaktadır ve Premium üyesi olunduğunda uygulama üzerindeki tüm video ve içerikler reklamsız bir biçimde izlenebilmektedir.

Reklamsız olarak video izleme özelliği Youtube Premium’un en önemli özelliği olarak ön plana çıkmaktadır. Kesintisiz bir video izleme seçeneğini mümkün kılan Youtube Premium’da ayrıca videolar uygulama içerisinde indirilebiliyor ve çevrimdışı olarak da daha sonradan bu videolar izlenebiliyor.

Youtube Premium’u 2 Kişi Kullanabilir Mi?

Youtube Premium hesaplarında hesap başına aynı anda iki cihazda görüntüleme yapılabilmektedir. Premium aile planı ise aynı anda en fazla dört cihazda oynatılabilmektedir.

Bu yüzden de Youtube Premium uygulamasında kullanıcı sayıları ve izlenen cihaz sayıları paketlere göre değişkenlik gösterebilmektedir.

 

Üye girişi
Servisler
Blog