Youtube’da Canlı Yayın Yapmak İçin Ne Gereklidir?

Youtube’da Canlı Yayın Yapmak İçin Ne Gereklidir?

Youtube’da canlı yayın yapmak birçok yayıncının tercih ettiği bir özelliktir. Özellikle Youtube bu konuda canlı yayın açısından sıklıkla tercih edilen sosyal medya platformları arasında yer almaktadır. Youtube üzerinden canlı yayın yapmak isteyen kişiler, Youtube’daki hesaplarında uygulamaya giriş yapmalıdır.

Bu aşamalardan sonra ise telefon, tablet ya da bilgisayar üzerinden Youtube hesabına giriş yapıldıktan sonra Youtube üzerinde “Oluştur” seçeneği seçilmelidir ve bu aşamada canlı yayını başlatılabilmektedir.

İlk kullanımda ise canlı yayın özelliğinin etkinleştirilmesi, 24 saati bulabilmektedir. Youtube’da yeni kullanıcılar, hemen canlı yayın açamazlar. Bu aşamada Youtube, kullanıcının hesabında canlı yayın özelliğini etkinleştirmektedir ve bu etkinleştirme gerçekleştirildikten sonra kullanıcılar canlı yayın yapmaya başlayabilmektedir.

Youtube’da yayın yapmak için bazı şartlar da gereklidir ve bu şartların arasında özellikle en az 50 aboneye sahip olmak gelmektedir. Ayrıca kanalın da son 90 günde herhangi bir canlı yayın kısıtlamaması almamış olması ile kanalın doğrulanmış olması da bu şartların arasında yer almaktadır.

Youtube platformunda canlı yayın özelliğini ilk kez kullanacak kişilerin bilmesi gereken detay ise Youtube’un yeni kullanıcılarda canlı yayın özelliğini 24 saat içinde etkinleştirdiğidir ve bu özellik etkinleştirilmeden önce kullanıcıların canlı yayın yapması mümkün değildir.

Tüm bu işlemler ve şartlar ile birlikte kullanıcılar Youtube üzerinde canlı yayın gerçekleştirebilmektedir.

Youtube’da Engelleme Nasıl Yapılır?

Youtube platformunda engelleme işlemi için videonun üst kısmında yer alan diğer simgesine dokunulması gerekilmektedir ve bu kısımdan ise engelle seçeneğini seçilmesi gerekilmektedir.

Ayrıca Youtube’da kullanıcılar, kanallar ya da sadece video engellenebilmektedir. Bu yüzden de bu aşamada engellenmesi istenen seçenek seçilmelidir.

Youtube’da Kanal Gizlenebilir Mi?

Youtube uygulaması içerisinde kanallardaki içerikler geçici olarak gizlenebilir ya da kanalı geçici olarak dondurmak mümkün olabilir. Özellikle bu konuda gizlenecek videoların Youtube Studio üzerinden gizlenmesi sağlanabilmektedir.

Daha sonradan da gizlenen içerikler tekrardan geri açılabilmektedir.

Youtube Kısıtlı Mod Ne Demek?

Youtube’da kısıtlı mod, yetişkinlere yönelik içeriklerin kullanıcılara gösterilmemesi için arama sonuçlarını filtreleyen bir mod olarak ön plana çıkıyor. Daha çok bu mod, çocuklar için tercih ediliyor.

Bu kısıtlı modda Youtube tarafından “uygunsuz” olarak işaretlenmiş videoların da görülmesi ya da kullanıcıların karşısına çıkması engellenebiliyor.

 

Üye girişi
Servisler
Blog