Youtube Video İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube Video İndirme Nasıl Yapılır?


İnternet üzerinde en çok kullanılan platformlardan biri olan Youtube, tüm dünyanın en çok kullanılan video paylaşım platformu olarak karşımıza çıkmaktadır. Milyonlarca kullanıcısı olan bu video platformu, pek çok kategoride içeriğe erişimi mümkün hale getirmektedir. Bu bağlamda Youtube içeriklerine ulaşmak için internet gerekmektedir. Videoları internet bağlantısı olmadığı zamanlarda da izlemeye devam etmek isteyen bireyler, Youtube video indirme işlemi sayesinde bu isteklerini yerine getirebilmektedir. İnternetiniz varken dilediğiniz videoları indirebilir ve daha sonrasında internet erişiminiz olmasa bile video seyretmeye devam edebilirsiniz.

Youtube videolarını indirebilmek için tercih edilebilen temel olarak 2 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi video dönüştürme site, program ya da uygulamalarını kullanmayı gerektirmektedir. Bir diğer yöntem ise Youtube Premium kullananların programsız şekilde Youtube üzerinden tek tuşla indirme işlemi yapmasıdır. Youtube kullanım şeklinize göre video indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


Premium Kullanmayanlar İçin Youtube Videosu İndirme


Youtube video indirme işlemi yapmak isteyenler eğer Youtube Premium üyesi değilse, videoları internetsiz şekilde de izleyebilmek için program kullanmalıdır. Bu programlar, her zaman bilgisayara kurulması gereken sistemler değildir. Ayrıca bir mobil uygulama ya da web sitesi kullanarak cihazınıza videoları indirebilirsiniz. Bu tür indirme işlemlerinde yapılması gerekenler şunlardır;

·        İndirmek istediğiniz Youtube videosunu açınız.

·        Video linkini panoya kopyalayınız.

·        Daha sonra internet tarayıcınızda “Youtube video dönüştürücü” yazısını aratıp karşınıza çıkan sitelerden birine giriş yapınız.

·        Karşınıza çıkan ekranda link için oluşturulan çubuğa önceden kopyaladığınız linki yapıştırınız ve indir butonuna tıklayınız.

Bu adımlardan sonra istediğiniz video cihazınızın galeri kısmında görülecektir. Video uzunluğu bakımından dönüştürmeye uygun olan her türlü video için belirtilen bu indirme işlemini yapabilirsiniz.


Premium Kullananlar İçin Youtube Videosu İndirme


Youtube Premium üyelik kullanan bireyler, herhangi bir program ve ek işleme gerek kalmadan kolayca Youtube video indirme işlemi yapabilmektedir.  Çevrimdışı olduğunuz zamanlarda da istediğiniz videoyu sonradan izleyebilmek için tek bir tuşla indirme işlemi yapabilirsiniz. Youtube Premium abonelik kullananlar için geçerli olan video indirme adımları şunlardır;

·        Mobil cihazınız üzerinden Youtube uygulamasına giriş yapınız.

·        İndirmek istediğiniz videoyu açınız ve video seçeneklerinde bulunan indirme ikonuna tıklayınız.

·        Videonun indirme işlemi tamamlandıktan sonra Youtube ana ekranının alt panelinde yer alan “Kitaplık” seçeneğine giriş yapınız.

·        Sonrasında ise “İndirilenler” kısmını seçiniz. Bu panelde indirme işlemi yaptığınız tüm videolar sıralanacaktır.

Yukarıda da görülebildiği üzere Youtube Premium kullanıcıları için Youtube videoları indirmek oldukça kolaydır. Ancak daha önceki başlıkta da belirtildiği üzere Youtube video indirme eylemini gerçekleştirebilmek için illa Premium hesap kullanmanıza gerek yoktur. Bu platformu ücretli ya da ücretsiz kullanmanız fark etmeksizin siz de belirttiğimiz şekillerde videolar indirebilir ve internet erişiminiz olmasa bile istediğiniz videoları internetsiz izleyebilirsiniz. 

Üye girişi
Servisler
Blog