YouTube Thumbnail Nasıl Olmalı?

YouTube Thumbnail Nasıl Olmalı?


Dünyanın en çok kullanılan video yayın ve izleme platformu olan YouTube, her gün binlerce içeriğin paylaşıldığı bir sosyal ağdır. Bu ağda her videonun bir kapak fotoğrafı mevcuttur ve bu kapak fotoğraflarına YouTube thumbnail adı verilmektedir. Herhangi bir YouTube videosu izlemek isteyen kullanıcılar, ilk olarak videonun kapak fotoğrafına göz atmakta ve fotoğrafın ilgi çekicilik düzeyine göre videoyu izleyip izlemeyeceğine karar vermektedir. Bu nedenle thumbnail tasarımı oldukça önemlidir.

YouTube içeriklerinin kapak tasarımı, hem YouTube kapak taslaklarına uyum sağlamalı hem de izleyicileri etkilemelidir. Bu nedenle YouTube kapak tasarımı yaparken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Siz de etkileyici ve tam görünümlü bir YouTube thumbnail tasarımı yapabilmek için aşağıdaki başlıkları inceleyebilirsiniz.


YouTube Thumbnail Sistem Gereksinimleri Nedir?


Daha önce de belirttiğimiz gibi YouTube thumbnail tasarımı yaparken sistem taslağına uygun olacak şekilde hareket edilmelidir. Bu nedenle yükleyeceğiniz kapak fotoğrafınızın bazı şartlara uygun olması gerekmektedir. Aşağıdaki listede bu sistem gereklilikleri belirtilmekte olup, yüklenecek kapak fotoğraflarında mutlaka bu unsurlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

1.      Seçilecek görsel 640 piksel olmalıdır.

2.      Kullanılacak resim 1280*720 çözünürlüğe sahip olmalıdır.

3.      Görselin kapladığı alan 2 mb boyutunu aşmamalıdır.

4.      Videonun ekran boyutu 16:9 entegresine uygun olacak şekilde ayarlanmalıdır.

5.      GIT, JPG, PNG ya da JPEG formatında görseller tercih edilmelidir.

Yukarıda belirtilen gereksinimleri karşılayacak şekilde YouTube video kapak fotoğrafı hazırlarsanız, video yayınlama aşamasında sorunsuz şekilde kapak fotoğrafını kullanabilirsiniz. Ayrıca bilmeniz gerekir ki, YouTube kapak fotoğraflar hazırlanandan çok daha küçük şekilde kullanıldığı için mutlaka görselleri büyük hazırlamaya özen göstermelisiniz. Aksi halde hazırlanan thumbnail çok küçük ve seçilmeyecek şekilde görülecek ve videonuzun kapağı ilgi çekici olmayacaktır.


YouTube Thumbnail Nasıl İlgi Çekici Hale Getirilir?


YouTube için video hazırlarken kapak fotoğrafı kullanmak istiyorsanız, ilk olarak sistem gereksinimlerini karşılamalı, daha sonrasında ise kapağı nasıl ilgi çekici hale getirebileceğinizi düşünmelisiniz. Eğer ilgi çekici YouTube thumbnail oluşturmak istiyorsanız, bazı hususlara dikkat etmelisiniz. Bu unsurlar;

·        Videonun en can alıcı sahnesini kapakta kullanabilirsiniz.

·        Kapak fotoğraflarında videoda yer alan yüzleri koymak da etkili olacaktır.

·        Kapakta mutlaka yazı yer almalı ve bu yazı insanlarda merak uyandırmalıdır.

·        Thumbnail tasarımında mutlaka birbirini tamamlayan ve bütünlük sağlayan renkler kullanmalısınız.

·        Eğer videonun içerisinde çok heyecan verici bir görsel yoksa, siz yeni bir fotoğraf çekerek ekleyebilirsiniz.

Belirtilen bu unsurlar sayesinde videolarınızın çok daha dikkat çekmesini sağlayabilirsiniz. Zira YouTube’da video izlemek için uygulamaya giriş yapan her birey, ilk olarak ana sayfada beliren videoların kapak tasarımına bakmakta ve buna göre hangi videoyu izleyeceğine karar vermektedir. Siz de ana sayfada dikkat çekebilmek için listede belirtilen teknikleri kullanarak başarılı bir thumbnail hazırlayabilirsiniz

Üye girişi
Servisler
Blog