YouTube Shorts Nedir, Ne İşe Yarar?

YouTube Shorts Nedir, Ne İşe Yarar?

Dünyaca ünlü video akış uygulaması olan Youtube, kullanıcılarına para kazandırmaya başladığı günden beri birçok içerik üreticisinin gözde platformu haline geldi. Youtube Shorts sayesinde içerik üreticileri, abonelerine kısa videolar sunabiliyorlar. Bu özellik, Instagram’daki Reels özelliği ile büyük oranda benzerlikler barındırıyor.

2021 yılının Mart ayında kullanıcıların beğenisine sunulan Shorts sayesinde artık Youtube kullanıcıları uygulama üzerinde uzun süre keyifli zamanlar geçirebiliyorlar. İçerik üreticileri Shorts özelliği ile dikey videolar çekerek aboneleriyle paylaşıp etkileşim alabiliyorlar. Bu özellik, pek çok Youtube kanalının büyümesine de olanak sağlıyor. Çünkü Shorts ekranında yer alan videoların neredeyse tamamı takip edilmeyen kanalların içeriklerinden oluşuyor.


Youtube Shorts Nasıl Kullanılır?

Youtube Shorts sayesinde yaratıcı ve kısa videoları Youtube kullanıcılarının beğenisine sunmak mümkündür. Shorts özelliğinin kullanımı oldukça basittir ve herkes tarafından kullanılabilir. Shorts’u kullanmak için öncelikle Youtube uygulamasını açarak alt kısımda bulunan + simgesine tıklamanız gerekmektedir.

Karşınıza gelen ekranda kısa video oluştur, canlı yayın başlat ve video yükle gibi seçenekler yer alacaktır. Bunlar arasından kısa video oluştur seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Ardından gerekli izinleri vererek paylaşmak istediğiniz videoyu seçebilirsiniz. Eğer videonuzda düzenleme yapacaksanız ön izleme yaparken bu düzenlemeleri gerçekleştirebilirsiniz.


YouTube Shorts Para Kazandırır mı?

Youtube, kullanıcılarına para kazandırmasıyla bilinen bir platformdur. Fakat kullanıma sunulan Youtube Shorts özelliği ne yazık ki kullanıcılarına para kazandırmamaktadır. Reklamsız olan Shorts videoları, Premium gelirinden de pay elde edemiyor. Yine de ilerleyen günlerde Shorts videolarından da para kazanmanıza olanak sağlayan yeniliklerin şirket tarafından duyurulacağına dair söylentiler dolaşıyor.

Youtube Shorts her ne kadar üreticisine doğrudan para kazandırmasa da, dolaylı yoldan para kazanmaya yardımcı olabilmektedir. Paylaşılan Shorts videoları genelde abone olmayan kullanıcılar tarafından görüntülendiği için bu Shorts videoların beğenilmesi durumunda kullanıcılar kanala giderek abone olabilir ve ana gönderileri izleyebilirler. Bu durum da dolaylı yoldan para kazanmaya yardımcı olabilir.


Youtube Shorts Yayınlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Youtube Shorts yayınlarken dikkat etmeniz gereken bazı durumlar bulunuyor. Youtube, Shorts videolarını paylaşırken sizlerin kapak görselini seçmenize olanak sağlıyor. Bu görsel sayesinde daha fazla izleyiciye ulaşmak ve ilgi çekmek mümkün oluyor. Kapak görselinden daha önemli olan şey ise Shorts’un başlığı. Shorts yayınlarken başlığa dikkat etmeniz çok önemli. Kullanıcılar çoğunlukla başlığa göre bir Shorts videosuna tıklıyor. Bu nedenle ilgi çekici bir başlık seçmek, kısa videonuzun çok daha fazla kullanıcı tarafından izlenmesini sağlayabilir.

Shorts yayınlarken dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise rahatsızlık veren ögelerin video içerisinde yer almaması. Eğer kısa videolarınız kullanıcılara rahatsızlık verebilecek ögeler barındırırsa, kullanıcılar kanalınızı engelleyebilir. Bu da potansiyel abone kaybı yaşamanıza neden olacaktır. Bu nedenle Shorts yayınlarken oldukça dikkatli olmalı, kullanıcıların beğenebileceği içeriklere yönelmelisiniz.

Üye girişi
Servisler
Blog