YouTube Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

YouTube Kullanmanın Faydaları Nelerdir?


Youtube, tüm zamanların en büyük video platformudur. Hem izleyicilerin hem de içerik üreticilerin tek bir çatı altında toplayan YouTube, 2005 yılında kurulmuş olsa da hala yaygın şekilde kullanılmaktadır. Hatta günlük olarak YouTube platformuna yüklenen videoların toplam süresi 1 milyar saati geçmektedir. Bu bağlamda YouTube kullanmanın avantajları da yadsınamayacak kadar yüksektir. YouTube, büyük bir dijital kütüphane niteliği taşımakta ve her bireye hitap edebilmektedir. Zira bu platformda yayınlanan videolar eğlence, haber, yarışma, bilgi, nasıl yapılır, şarkı, film, gündem, dizi, fragman, bilgisayar oyunu, çocuk gibi sayısız kategoriyi kapsamaktadır.

YouTube kullanıcıları, istedikleri türde videoya kolay şekilde erişim sağlayabilmektedir. Üstelik reklamsız video izlemek isteyen kişiler, Premium hesap kullanarak reklamlardan da kurtulabilmektedir. Tüm bu avantajlara ek olarak isteyen her birey, YouTube Studio kullanarak kendi videolarını paylaşabilmektedir.


YouTube Platformunun Avantajları Nelerdir?


YouTube kullanmanın sayısız avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlar göz önünde bulundurulduğu zaman her yaştan bireyin YouTube kullanıcısı olmasının ideal olduğu da görülmektedir. Eğer YouTube kullanmanın avantajları konusunu merak ediyorsanız, aşağıdaki listeye göz atarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

1.      YouTube her türden videonun paylaşıldığı büyük bir kütüphanedir.

2.      Her birey, bu platformda kendine hitap edebilen içeriklere erişebilir.

3.      İlkokul, ortaokul, lise ve hatta üniversite öğrencileri, istedikleri ders içeriklerine ulaşarak anlamadıkları konuları pekiştirebilmektedir.

4.      Boş vakitlerini keyifli şekilde geçirmek isteyenler challenge, yarışma, deney, komedi içerikli videolara erişim sağlayabilmektedir.

5.      Bir eylemin nasıl yapıldığını en iyi şekilde öğrenmek için de milyonlarca içeriğe YouTube’dan ulaşabilirsiniz.

Yukarıda da görülebildiği üzere YouTube platformunun izleyicilere büyük faydaları bulunmaktadır. İnternetin en büyük nimetlerinden biri olarak kabul edilen YouTube, ayrıca içerik üreticilerine de büyük getiriler sunmaktadır. Bu bağlamda en büyük getirilerden bir tanesi de para kazanmaktır. Ayrıca içerik üreticiler kolayca bilinirlik seviyelerini arttırabilmekte ve bu sayede diğer mecralarda da ünlenebilmektedir.   

 

YouTube Kullanmak Zararlı Mı?


YouTube, daha önce de pek çok defa bahsedildiği üzere oldukça faydalı ve etkili bir platformdur. YouTube kullanmanın avantajları çok daha fazla gündeme gelse de, bu platform yanlış kullanıldığı zaman insanlara bazı zararlar da verebilmektedir. YouTube, milyonlarca içeriğin yer aldığı bir platform olduğu için bu platformu bilgi alma amaçlı kullanan kişilerin kolayca dikkatini dağıtabilmektedir. Buna ek olarak genç ve çocuklar kendilerine uygun olmayan şiddet ya da cinsellik içerikli videolara denk gelebilmektedir. Ancak bu sorun da filtreleme ve ebeveyn kontrolleri ile giderilebilmektedir.

Kısaca özetlemek gerekirse YouTube, oldukça faydalı ve etkili bir video platformudur. Doğru kullanıldığı zaman hem bilgi almak hem de eğlenmek için en ideal ağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Basit birkaç önlem alarak da YouTube platformunun zararlarından kaçınmak mümkündür. 

Üye girişi
Servisler
Blog