Whatsapp’ta Bir Topluluğa Yönetici Nasıl Atanır?

Whatsapp’ta Bir Topluluğa Yönetici Nasıl Atanır?

Whatsapp uygulamasında bir topluluğa yönetici atamak, topluluk yöneticileri için önemli bir durumdur. Bu sebeple de uygulamada topluluğa yönetici atama soruları, sıklıkla sorulan soruların arasında yer alabilmektedir.



Uygulamada topluluğa yönetici atamak için öncelikle topluluklar sekmesine giriş yapılması gerekir ve bu kısımdan topluluk açılmalıdır. Bu bölümden de topluluğun adına tıklayıp “Üyeleri Görüntüle” seçeneği seçilmelidir.

Ekranı kaydırarak üye listesine gidildikten sonra da yönetici olarak atamak istenen üyeye tıklanmalı ve ardından “Yönetici Yap” seçeneğine tıklanılmalıdır. Bu şekilde Whatsapp uygulamasında topluluğa yönetici atanabilmektedir.

Whatsapp’ta Toplulukta Yönetici Nasıl Çıkartılır?

Whatsapp toplulukta bir yöneticiyi topluluk yöneticiliğinden çıkartmak için topluluk sekmesine giriş yapılması gerekir ve topluluk açıldıktan sonra ise topluluk adına tıklanarak üyeleri görüntüle seçeneği seçilmelidir.

Bu bölümden ekranı kaydırarak üye listesine gidildikten sonra da yöneticilikten çıkartılmak istenen yöneticiye tıklanmalı, ardından ise bu bölümden yöneticilikten çıkar seçeneği ile tamam seçeneği seçilmesi gerekmektedir.

Whatsapp’ta topluluk yöneticileri topluluğu oluşturan kişiyi yöneticilikten çıkaramamaktadır ve eğer topluluğu oluşturan kişi kendisi değilse, yönetici kendisi de yöneticilikten çıkabilmektedir.

Whatsapp’ta Topluluk Davet Bağlantısı Nasıl Paylaşılır?

Whatsapp’ta bir topluluk için davet bağlantısı paylaşmak, diğer kullanıcıları topluluğa katılmaya davet etmek için önemli bir durumdur. Topluluğun davet bağlantısını paylaşmak için ise öncelikle topluluk açılmalıdır ve bu bölümden davet et seçeneğine tıklanması gerekilmektedir.

Bu kısımdan sunulan seçenekler arasından topluluk davet bağlantısının ne biçimde paylaşmak istendiği seçilmelidir ve bu şekilde bağlantı paylaşımı yapılabilmektedir.

Whatsapp Uygulamasında Üyeler Topluluktan Nasıl Çıkartılır?

Uygulamada bir toplulukta üyeleri topluluktan çıkartmak basit işlemleri içerebilmektedir. Özellikle topluluk kurallarını ihlal eden durumlar için bu durum, yöneticiler için önemli bir konudur.

Bir üyeyi topluluktan çıkartmak için öncelikle topluluklar sekmesine girilmeli, bu bölümden belirli topluluk açıldıktan sonra toplulukta üyeleri görüntüle kısmına giriş yapılmalıdır. Ekran kaydırılarak çıkartılmak istenen üye ya da üyeler bulunmalı ve ardından da “Topluluktan çıkar” seçeneğine tıklanmalıdır.

Topluluktan çıkartılan üyeler, toplulukta katıldıkları tüm gruplardan da çıkartılmaktadır ve bu şekilde Whatsapp uygulamasında üyeler topluluktan çıkartılabilmektedir. 

Üye girişi
Servisler
Blog