Whatsapp’ta Bilinmeyen Kullanıcılar Nasıl Sessize Alınır?

Whatsapp’ta Bilinmeyen Kullanıcılar Nasıl Sessize Alınır?

Whatsapp uygulamasında bilinmeyen kullanıcıları sessize almak önemlidir çünkü kullanıcıların telefon numarasını bilen herkes Whatsapp üzerinden arama yapabilmektedir. Kullanıcılar bu konuda bilinen bir telefon numarasını engelleyebilir ya da gizlilik ayarları değişikliği yaparak bilinmeyen kullanıcılardan gelen aramaları sessize alabilmektedirler.



Bilinmeyen kullanıcılardan gelen Whatsapp aramalarını sessize almak, önemli bir durum olarak ön plana çıkabilmektedir. Bunun için de bazı adımlar gerekebilmektedir.

Öncelikle Whatsapp uygulamasında bilinmeyen kullanıcıları sessize almak için Android ve İos telefonlarda Ayarlar bölümüne giriş yapılarak Gizlilik seçeneğine dokunulmalıdır. Bu gizlilik bölümünden “Aramalar” seçeneği seçilmelidir ve burada anahtar açık ya da kapalı konuma getirilmelidir.

Bilinmeyen kullanıcılardan gelen ve sessize alınmış olan aramalar ise Aramalar sekmesinde Bildirimler bölümünde görülmeye devam edebilir ancak kullanıcıların telefonları çalmaz.

Aramalar sekmesine giriş yapılarak bilinmeyen kullanıcılar da geri aranabilmektedir. Bu duruma alternatif olarak da sohbetteki “Bilinmeyen kullanıcı sessize alındı” mesajına dokunabilmektedirler.

Unutulmamalıdır ki sessize alınan kullanıcı arandığında ya da bu kişiye mesaj gönderildiğinde, gelecekte bu kişiden gelen aramalar sessize alınmamaktadır. Ayrıca bu durumda Whatsapp kullanıcılarını engelleyerek bu kişilerin araması da engellenebilmektedir.

Whatsapp’ta Arama Bağlantısı Nasıl Oluşturulur?

Whatsapp uygulamasında arama bağlantısı oluşturma ve paylaşmak için kolay adımlar bulunabilmektedir. Andorid ve İphone cihazlarda desteklenen bu özellik için öncelikle Aramalar sekmesine giriş yapılması gerekilmektedir.

Bu bölümden “Arama Bağlantısı Oluştur” seçeneği seçilmeli ve aramanın türü seçilmelidir. Bu aşamada kullanıcılar görüntülü ya da sesli arama gerçekleştirebilmektedirler.

Daha sonra ise Bağlantıyı Kopyala seçeneğine tıklanarak bağlantı Whatsapp’ta paylaşılabilir. Bu paylaşımı yapmak için ise “Whatsapp ile Bağlantıyı Gönder” seçeneğine dokunulabilir. Bağlantıyı başka bir uygulamada paylaşmak için ise Bağlantıyı Paylaş seçeneği seçilmelidir.

Whatsapp’ta Aramadaki Katılımcı Nasıl Aramadan Çıkartılır?

Whatsapp’ta aramadaki katılımcıyı aramadan çıkarmak için devam eden bir aramadayken katılımcının adı basılı tutulmalıdır. Bu bölümden “Çıkar” seçeneği seçilmelidir.

Çıkar seçeneğinin yanında “Çıkar ve Engelle” seçeneği de bulunmaktadır. Kullanıcılar tercihlerine bağlı olarak Whatsapp uygulamasında aramadaki katılımcıyı aramadan çıkarabilir ve aramadan çıkararak aynı zamanda da engelleyebilmektedir. 

 

Üye girişi
Servisler
Blog