Twitter Space Nedir?

Twitter Space Nedir?

Twitter, son güncellemeler ile birlikte uygulamanın içerisine “Space Odaları” özelliği getirdi. Bu Space Odaları özelliği, Twitter’da kullanıcıların belirli konular üzerinde bir başlık açarak sesli olarak yayın yapmalarını mümkün kılıyor.

Twitch’in getirdiği bu özellik Discord ve diğer canlı yayın platformları özelliğine benzese de, Twitter’ın özel olarak kendi bünyesi için geliştirdiği Space odaları, kendine has özellikleri de içerisinde barındırıyor ve Twitter kullanıcıları space odalarına yoğun ilgi gösteriyor.

Twitter Space Odası Nasıl Açılır?

Twitter’da bir Space Odası açmak için, uygulamada sağ köşe kısmında yer alan “oluştur” sekmesinden Spaces seçeneğinin seçilmesi gerekmektedir. Bu aşamaların ardından başlatılacak olan sesli sohbet için bir isim belirlemek gerekmektedir.

Bu aşamalardan sonra son adım olarak da sohbet odanı başlat butonuna tıklanmalıdır. Böylece Twitter’da space odası açılabilir ve kullanıcılar ile sesli bir şekilde bir space odası başlatılabilir.

Twitter Space Odaları Ücretli Mi?

Twitter’da kullanıcılar ile birlikte sesli sohbet odaları oluşturmayı sağlayan space odaları ücretsiz olarak ön plana çıkmaktadır.

Twitter’da space odası kurmak ya da bir space odasına katılmak tamamen ücretsizdir ve ücretsiz bir şekilde bu odalarda sohbet edilebilmektedir.

Twitter’da Mor Halka Nedir?

Twitter’da mor halkalar kullanıcıların merak ettikleri bir konudur. Twitter’da kullanıcıların profil fotoğrafları kısmında bir mor halka olabilir ve bu mor halkanın sağ alt kısmında bir mikrofon işareti bulunabilir.

Bu mor halkalar, kişinin halihazırda bir space odasında olduğunu göstermektedir ve profilinde mor halka olan kullanıcıların profil fotoğraflarına tıklandığında doğrudan kullanıcının katılım sağladığı Space odasına katılım sağlanabilmektedir.

Twitter’da Space Odalarına Katılan Kullanıcıyı Diğer Kullanıcılar Görebilir Mi?

Twitter’da space odaları, yani sohbet odaları herkese açık olduğundan sohbet odasındaki etkinlikler de herkese açık olarak görülebilmektedir. Kullanıcılar, bir sohbet odasında yer alırken bu durumda Twitter, kullanıcının bir space odasında olduğuna dair kullanıcının takipçilerine anasayfada bu durumu gösterebilmektedir.

Kullanıcılar bir sohbet odasına katıldığında ve sohbet odasında aktif olduğunda kullanıcının profil simgesi, kullanıcının takipçilerinin anasayfadaki zaman akışlarının üst kısmında mor renkli bir halka ile görüntülenebilmektedir.

Kullanıcılar bu durumu ayarlar kısmından değiştirebilmektedir.

Üye girişi
Servisler
Blog