Twitter Neden Hesap Kilitler?

Twitter Neden Hesap Kilitler?

Twitter, bazı kullanıcılarda hesapları kilitleyebilmektedir. Özellikle de bu konuda Twitter’a gelen son güncellemeler ile birlikte birçok kullanıcı bu sorunu sıklıkla yaşamaktadır. Twitter çeşitli güvenlik sebepleri nedenleri ile kullanıcıların hesaba birkaç kez giriş yapmayı deneyebileceğini sınırlayabilmektedir.

Bu sebeple de Twitter, son güncellemeler ile birlikte de küfür durumunda, Twitter kural ihlali yapılan durumlarda kullanıcıların hesaplarını kilitleyebilmektedir. Askıda bulunma işlemlerine itiraz da edebiliyor bu konuda kullanıcılar ve bu konuda askıya alınmış hesabın devre dışından çıkması için Twitter’a talep de gönderebiliyorlar.

Twitter’a gönderilen talepler genel olarak gizlilik politikası bölümünde “Bizimle İletişime Geçme” bölümü altında listelenen iletişim kişilerine de gönderilebilmektedir. Twitter, son dönemde birçok kullanıcıların hesaplarını küfür ve bunun gibi kural ihlali sebepleri ile kilitleyebilmektedir.

Genellikle bu kilitlemeler belirli bir süre içerisindedir ve bu süre içerisinde kullanıcılar uygulama üzerinde yorum, takip ve benzeri gibi etkinliklerden mahrum kalabilmektedirler.

Kısıtlanan Twitter Hesabı Ne Zaman Açılır?

Kısıtlanan Twitter hesabı genel olarak açılmaya da bilmektedir. Bu durum Twitter’ın kararlarına bağlı bir durumdur. Kısıtlanan Twitter hesabının açılmaması durumunda kullanıcının hesabına ait kullanıcı adı ve e-posta adresi, hesabın devre dışı bırakılmasından 30 gün sonra başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir bir hale gelebilmektedir.

Bu 30 gün süre içerisinde de devre dışı bırakılan hesaba ait bilgiler de tekrar etkileşime girmek için saklanabilmektedir. Kullanıcılar kısıtlanan Twitter hesabının ne zaman açılacağı konusunda Twitter’a geri bildirim yapabilir ve bu konuda Twitter’dan bilgi isteyebilmektedir.

Twitter Şifre Nasıl Sıfırlanır?

Twitter’da şifre değiştirme ve şifre sıfırlama konusu önemli bir konudur. Hesabın başka kişiler tarafından hacklenmesi yani ele geçirilmesi durumunda kullanıcılar Twitter’a kullanıcı adı ve şifre kullanarak giriş yapamazlar. Bu durumlar ortaya çıkabilmektedir.

Böyle durumlarda şifre sıfırlama önemli bir seçenek olabilmektedir. Şifre sıfırlamak için Twitter’da şifre sıfırlama formundan e-posta talep ederek şifre sıfırlanmalıdır. Bu konuda yardıma ihtiyaç duyulursa Twitter’ın destek ekibiyle de iletişime geçilebilmektedir.

Devre Dışı Bırakılan Twitter Hesapları Tekrar Açılabilir Mi?

Twitter’da devre dışı bırakılan hesaplar tekrar açılabilmektedir. Sadece 30 gün içinde devre dışı bırakılan hesaplar tekrar etkinleştirilebilir. 30 günü geçen hesaplar tekrar açılamaz.

 

Üye girişi
Servisler
Blog