Twitter Lite Nedir?

Twitter Lite Nedir?

Twitter Lite, Twitter kullanıcıları için ortaya çıkmış bir uygulama olarak görülmektedir. Özellikle pratik ve kolay kullanıma sahip olan bu uygulama, Twitter uygulamasını kullanırken harcanan veri miktarını en az seviyeye indirmek için tasarlanmıştır.

Twitter uygulamasında gezinirken fazla mobil veri ya da hücre verisi harcamak istemeyen kişiler, Twitter Lite uygulamasını kullanabilmektedir. Bu aşamada veri tasarrufu modunun da etkinleştirilmesi gerekilmektedir. Bu şekilde Twitter tarafından kullanılan veri miktarı en aza indirilebilmektedir.

Veri tasarrufuna yardımcı olmak amacıyla gerçek zamanlı olarak istenen medyanın denetlenmesi de mümkündür.

Twitter ile Twitter Lite Arasındaki Fark Nedir?

Twitter ile Twitter Lite arasındaki fark yalnızca uygulamada veri tasarrufunun sağlanmasıdır. Bu yüzden de Twitter uygulamasında gezinirken veri tüketimini azaltmak isteyen kişiler Twitter Lite’ı tercih edebilmektedirler.

 Veri harcama sorunu bulunmayan kişiler ise Twitter uygulamasını kullanmaktadırlar. Twitter’da özellikle internet erişimin az olduğu yerlerde ya da telefon verisi üzerinden Twitter’a bağlanılan yerlerde veri üzerinde yüzde yetmişe varan tasarruf sayesinde yüzde otuz daha hızlı Twitter deneyimi sağlayabilmektedir. Twitter Lite bu açıdan avantajlı bir durumdur.

Twitter Lite, Twitter üzerindeki görüntü ve videoları yalnızca kullanıcı isterse açıyor ve bu anlamda önemli derecede veri tasarrufunu sağlıyor.

Twitter’da Günlük Kaç Tweet Atılır?

Twitter’da tweet atma sınırlaması bulunmaktadır ve bununla birlikte takip etme işlemi için de çeşitli sınırlamalar bulunabilmektedir. Twitter’da Retweetler de bir Tweet olarak sayılmaktadır. Bu önemli bir durum olarak görülmektedir. Twitter’da saatte 4 kez tweet atılması önerilmektedir.

Bununla birlikte Twitter’da tweet sınırı günlük 2 bin 400 adet olarak bilinmektedir. Retweet sayısı da bu duruma dahildir. Günlük güncelleme limiti yarım saatlik ve daha düşük limitlere bölünmüştür.

Twitter’da Etkileşim İçin Ne Zaman Tweet Atılmalı?

Twitter’da etkileşimin daha olduğu zamanlar bulunabilmektedir. Twitter kullanıcılarının etkileşim için tweet atma saati öğle 12.00 ile saat 18.00 arası olarak bilinmektedir. Tweet atmak için bu saatler arası özellikle Twitter’ın en aktif olduğu dönemdir.

Twitter’da etkileşimin daha fazla olması için tweetlerin düzenli olarak atılması ve öğle saatlerinde atılması önerilmektedir.

 

Üye girişi
Servisler
Blog