Twitter’da (X) Listeler Nedir?

Twitter’da (X) Listeler Nedir?

Twitter’da (X) yer alan “Listeler” özelliği, kullanıcıların uygulamada zaman akışı bölümünde gördükleri Tweetleri kişiselleştirmesine ve düzenlemesine yarayan bir özellik olarak ön plana çıkmaktadır. Ayrıca bu şekilde Tweetler önceliklendirilebilmektedir.



Başka kullanıcılar tarafından oluşturulan listelere de katılım sağlayabilen kullanıcılar kendi hesaplarından da grup, konu ya da çeşitli ilgi alanlarına yönelik diğer hesapları içeren Listeler oluşturabilmektedirler.

Bir listenin zaman akışı görüntülendiğinde ise sadece o listedeki hesaplardan gelen Tweetler görülebilmektedir. Ayrıca kullanıcılar favori listelerini de zaman akışlarının üst kısım bölümüne sabitleyebilmektedirler. Böylece kullanıcılar uygulamada en önemli olan hesaplardan gönderilen Tweetleri hiç kaçırmayabilmektedir.

Twitter (X) listeleri zaman akışı bölümünü kişiselleştirmeye yararken, ayrıca zaman akış bölümünü düzenlemeye ve önceliklendirme konusunda etkili hale kılma olanağı da tanıyabilmektedir. Kullanıcılar, bu yöntem ile birlikte kendi ilgi alanları doğrultusunda listelere de katılım sağlayabilmektedirler.

Twitter’da (X) Liste Nasıl Oluşturulur?

Twitter (X) uygulamasında kullanıcılar liste oluşturmak için basit adımları gerçekleştirmesi gerekmektedir. Öncelikle Twitter (X)’da liste oluşturmak için gezinti çubuğunda yer alan “Listeler” seçeneğinin seçilmesi gerekmektedir.

Üst bölümdeki “Yeni Liste Oluştur” simgesine dokunulmalıdır ve bu bölümden sonra liste için bir isim belirlenmesi gerekmektedir. Liste için isim belirledikten sonra ise listenin kısa açıklaması girilmelidir. Bu kısımda kullanıcıların unutmaması gereken detay ise liste adlarının 25 karakteri geçemediğidir.

Ayrıca liste isimleri sayı ile de başlayamamaktadır. Kullanıcılar tüm bu adımları geçtikten sonra listenin özel mi ya da herkese açık mı olacağını belirlemelidir. İleri seçeneği seçildikten sonra kişi araması yapılarak listeye kişi eklenebilmektedir.

Tüm bu aşamalardan sonra “Bitti” seçeneğine dokunularak, Twitter (X)’da liste oluşturma işlemi yapılabilmektedir.

Twitter’da (X) Bir Listeye Kişi Ekleme ve Kaldırma Nasıl Yapılır?

Twitter’da (X) bir listeye kişi eklemek ve kaldırmak için hesabın profilindeki diğer simgesine dokunulması gerekir. Bu kısımdan listeye ekle ya da listeye kaldır seçeneği seçilmelidir.

Bu bölümden hesabın kaldırılacağı listelerin yanındaki onay işaretlerinin de kaldırılması gerekmektedir. Listeye kişi eklemek için ise Listeler sekmesine giriş yapılmalı ve “Liste üyeleri” seçeneğinden üyeler eklenebilmektedir.

Bu işlemler ile birlikte Twitter (X) uygulamasında listeye kişi ekleme ve listeden kişi kaldırma işlemleri gerçekleşmektedir.

Üye girişi
Servisler
Blog