Twitter’da (X) Canlı Video Nasıl Oluşturulur?

Twitter’da (X) Canlı Video Nasıl Oluşturulur?

Twitter (X) uygulamasında canlı video oluşturmak, flaş haberlerden canlı büyük etkinliklere uzanan bir yelpazenin içerisinde bir içerik üretmek anlamına geliyor. Twitter (X) da bu konuda, olup bitenleri görmek ve bu olup bitenler ile ilgili uygulama hesaplarından canlı yayın yapmak amacı ile kolayca canlı yayın oluşturulabiliyor.



Twitter’da (X) bir canlı video oluşturmak ve bir canlı video başlatmak için öncelikle Tweet oluşturucu bölümüne giriş yapılması gerekiyor. Bu bölümden seçme aracından ise “Canlı” seçeneğine dokunulması yeterli oluyor.

Bu aşama ile birlikte Tweet olarak görünecek isteğe bağlı bir açıklama yazılması gerekiyor ve kullanıcılar bu aşamada dilerlerse bir konum bilgisi de girebiliyorlar. Tüm bu adımlar ile birlikte “Canlı Yayına Geç” seçeneğinin seçilmesi ile yayın aşamasına geçiliyor.

Canlı yayınlar, açıklama ya da konum bilgisi eklendiyse takipçilerin zaman akışlarında görünür ve canlı yayın yapan kullanıcıların profillerinde de bir Tweet olarak görülür.

Canlı videoyu sonlandırmak için ise canlı videoda sol üst bölümdeki “Durdur” butonuna tıklamak yeterli olabiliyor ve bu menüde işlem onaylanarak kullanıcılar canlı videoyu istedikleri zaman sonlandırabiliyor.

Twitter’da (X) Canlı Yayının Tekrarı Paylaşılabilir Mi?

Twitter (X)’da canlı yayının tekrarları paylaşılabiliyor. Tekrar yayının tam ekran modundaki paylaş simgesine tıklayarak, belirli seçenekler ile uygulamada canlı yayının tekrarı da bir Tweet şeklinde paylaşılabiliyor.

Canlı videonun tamamının ya da canlı videonun başlangıcından itibaren tekrar bu yayının bağlantısını tweetlemek, direkt mesaj ile bu canlı yayının bağlantısını göndermek ya da sadece bu bağlantıyı kopyalamak için “Canlı Paylaş” ya da “Başından itibaren Paylaş” öğesine dokunmak yeterli olabiliyor.

Canlı video ya da seçim çubuğu kullanarak seçilen bir noktadan başlayan tekrar yayın bağlantısını Tweetlemek ya da kopyalamak için ise “Şuradan İtibaren Paylaş” seçeneğine dokunulması gerekiyor.

Twitter’da (X) Canlı Video Yayınlandıktan Sonra Videoda Değişiklik Yapılabilir Mi?

Twitter’da (X) canlı video yayınlandıktan sonra videolarda genel olarak başlık ve küçük resim görüntüsü değiştirilebiliyor.

Bununla birlikte de yayın sonlandırıldıktan sonra videoda özel bir başlangıç noktası da belirlenebiliyor. Bunun için ise düzenlemek istenen yayın seçilmeli ve “Yayını Düzenle” seçeneğinin seçilmesi gerekiyor.

 

Üye girişi
Servisler
Blog