Twitter’da Spam Mesajlar Nasıl Engellenir?

Twitter’da Spam Mesajlar Nasıl Engellenir?

Twitter’da son dönemde özellikle kullanıcılar en yoğun olarak spam mesaj konusundan dert yakınmaktadır. Bu yüzden de kullanıcılar bu spam mesajları engellemenin yollarını aramaktadır. Twitter’da spam mesajları engellemek için çeşitli çözümler bulunabilmektedir.

Bu çözümlerin arasında özellikle “Tweeti bildir” seçeneğinin seçilmesi ile birlikte bu kısımdan tweetin şüpheli ya da spam olarak işaretlenmesi gerekmektedir. Bu aşamada da özellikle tweetin ve spam mesajın ne yüzden şüpheli ya da neden spam olduğunu en iyi ifade eden seçeneğin belirlenmesi gerekmektedir.

Bu şekilde Twitter’a spam gönderiler, tweetler ve spam mesajlar hakkında bildirimler gönderilebilmektedir. Ayrıca spam mesajları engellemenin bir diğer yolu ise spam mesaj gönderen kullanıcıları engellemektir.

Bununla birlikte birçok kişi, Twitter uygulamasında spam mesaj almamak için DM yani direkt mesaj özelliğini de kapatabilmektedir. Twitter üzerinde direkt mesaj kısmını kapalı moda almak için uygulamada fotoğrafın yer aldığı bölümden “Ayarlar” sekmesine gidilmesi gerekmektedir.

Bununla birlikte bu ayarlar kısmından güvenlik ve gizlilik seçeneğinin işaretlenmesi gerekmektedir. Burada açılan sayfanın en alt kısmında yer alan “Twitter’da direkt mesajları reddet” kutucuğunun seçilmesi gerekilmektedir.

Değişiklikleri kaydederek kullanıcılar Twitter üzerinde hesaplarını spam mesajlara karşı koruma altına alabilmektedir. Ayrıca bununla birlikte Twitter’da direkt mesaj özelliğini kapatmak, uygulamada diğer kullanıcılardan mesaj almayı da engelleyecektir.

Twitter’da Mesaj Karşı Taraftan Silinebilir Mi?

Twitter uygulamasında mesajlar karşı taraftan silinebilmektedir. Özellikle de Twitter uygulamasında bu özellik sıklıkla kullanıcılar tarafından beğenilen bir özelliktir.

Kullanıcılar, Twitter’da yanlışlıkla gönderdikleri bir mesajı kendi giden kutusundan sildiğinde mesaj alıcının gelen kutusundan da otomatik olarak silinmektedir. Bu şekilde de Twitter’da mesajlar karşı taraftan da silinebilmektedir.

Bu özellik de Twitter’da en beğenilen özelliklerin arasında yer almaktadır.

Twitter’da Engelli Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Twitter’da birisinin engelleyip engellemediğini öğrenmek için birtakım yollar bulunabilmektedir. Twitter uygulamasında engellenen hesaplar, engellendiklerine ilişkin herhangi bir bildirim almamaktadır.

Bu yüzden de engellenen hesap, kendisini engelleyen hesabın profilini ziyaret ettiğinde engellenip engellenmediğini görebilmektedir.

Twitter Hesabını Dondurunca Takipçiler Gider Mi?

Twittter’da bir kullanıcı hesabını dondurup tekrar açarsa, kullanıcıda takipçi sayıları hemen görülmeyebilmektedir.

Twitter’da bu yüzden hesabı yeniden açtıktan sonra 24 saat beklenmesi gerekebilmektedir.

 

Üye girişi
Servisler
Blog