Twitter’da Sohbet Odalarında Nasıl Konuşmacı Olunur?

Twitter’da Sohbet Odalarında Nasıl Konuşmacı Olunur?

Twitter, Space Odaları ile birlikte kullanıcılara uygulama içerisinde sesli sohbet odalarını kurma imkanı da sunuyor. Birçok Twitter kullanıcısı da yoğun olarak uygulamanın içerisinde sohbet odalarına ilgi gösteriyor.

Bu konuda Twitter’da sohbet odalarına katılan birçok kişi dinleyici ve konuşmacı olabiliyor. Sohbet odasını açan kişi ise bu odalarda “Yönetici” sıfatı ile belirtiliyor. Yönetici, konuşmacıları atayabiliyor. Ya da odayı kullanıcı açtıysa otomatik olarak odada yönetici olabiliyor.

Twitter Space Odalarında, yani Twitter sohbet odalarında oda başladıktan sonra konuşmacı ekleyerek ya da sohbet odasında bir kullanıcının profil resmini seçip bu konuşmacıyı yardımcı ya da konuşmacı olarak ekleme işlemi yapılabiliyor. Bununla birlikte dinleyicilere konuşmacı ya da yardımcı olmaları için odanın yöneticisi istek de gönderebiliyor.

Uygulamanın içerisinde dinleyiciler, odanın yöneticilerinden söz hakkı da isteyebiliyor. Çeşitli emojiler ile birlikte ve el kaldırma yöntemiyle, dinleyiciler odada tepkiler verebiliyorlar. Odada konuşmacı ya da yardımcı yapma yetkisi ise odanın yöneticisinin elinde bulunuyor.

Twitter’da Takipten Nasıl Çıkılır?

Twitter’da birçok insan takip etme özelliğini kullanıyor ve bu anlamda takipçi konusu Twitter’da önemli bir konu haline gelebiliyor. Bu yüzden de birçok insan bu uygulamada takipten çıkma konusu da merak edebiliyor.

Twitter’da bir kullanıcıyı takipten çıkmak için kullanıcıların öncelikle “Takipçiler” bölümüne girmesi gerekiyor. Bu kısımda profil sayfasından takipçiler bölümüne giriş yapıldıktan sonra, takipten çıkarmak istenen kullanıcı profilinin karşısındaki üç noktaya basılması gerekiyor. Bu aşamada “Bu takipçiyi kaldır” seçeneği seçilerek, Twitter’da takipten çıkma işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Twitter’da Yer İşaretleri Ne Demek?

Twitter’da yer işaretleri, kullanıcıların istediği zaman hızlı ve kolay bir biçimde zaman akışındaki Tweetleri kaydetmelerine olanak sağlıyor.

Bu duruma alternatif olarak ise kayıtlı yer işaretlerini gezinti menüsünden yer işaretleri sekmesini açarak da kullanıcılar görüntüleyebiliyor.

Twitter’da Görüntülenme Sayısı Nedir?

Twitter’da görüntülenme sayısı, gönderilerin kaç kullanıcı tarafından görüntülendiğini belirtiyor. Twitter’da görüntüleme sayılarının etkilenmesinde anasayfa, arama ve profiller yani kullanıcıların gördükleri yer önemli bir rol oynuyor.

Özellikle Twitter’da kullanıcının kendi gönderisini yani kendi tweetini görüntülemesi de bir görüntülenme sayısı olarak sayılıyor.

Üye girişi
Servisler
Blog