Twitter’da Sohbet Odaları Kaydedilebilir Mi?

Twitter’da Sohbet Odaları Kaydedilebilir Mi?

Twitter’da sohbet odaları, birçok kullanıcının ilgisini çeken özelliklerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Kullanıcılar özellikle Twitter’da sohbet odalarını yani space odalarını sıklıkla sohbet amacı ile kullanabilmektedirler. Twitter’da sohbet odaları da daha sonradan tekrardan dinlenmesi için kaydedilebilmektedir.

Sohbet odalarını oluşturan yöneticiler, oluşturdukları sohbet odalarını tekrar dinlenebilmesi için kaydedebilmektedir. Bu durumda sohbet odası yöneticileri, sohbet odasını oluştururken “Sohbet Odasını Kaydet” ayarını açık durumuna getirmelidir.

Sohbet odalarında kayıt sırasında sohbet odasının yönetici tarafından kayıt edildiğini belirtmek amacıyla Twitter’da üst kısımda bir kayıt simgesi de görülebilmektedir. Sohbet odası sona erdiğinde de bir bağlantı yardımı ile Tweet yolu ile paylaşmak için sohbet odalarına kaç kişinin katıldığı da görülebilmektedir.

Sohbet odalarında sohbet kaydını tweet atmak için bildirimler kısmının altındaki ayrıntıları görüntüle seçeneği de seçilebilmektedir. Yönetici ayarları kısmının alt tarafındaki başlangıç saatini düzenle ayarı ile sohbet odası kaydına hangi kısımdan başlanacağı da seçilebilmektedir.

Bu durum özellikle sohbet odasının başlangıcında meydana gelebilecek sorun ve sessizlik durumlarını kesmeye olanak tanıyacaktır. Bu sayede Twitter’da Space yani sohbet odası açan yöneticiler, sohbet odalarını kaydedebilmektedir ve bu sohbet odalarının kaydı daha sonra tekrardan dinlenebilmektedir.

Twitter’da Yayın Odasında Bir Konuşması Nasıl Sessize Alınır?

Twitter’da sohbet odalarında bir konuşmacıyı sessize almak gayet basit bir işlem olarak ön plana çıkmaktadır. Canlı sohbet odalarında bir konuşmacıyı sessize almak, yani konuşmacının sesini kapatmak için hesabın profil fotoğrafı seçilmelidir.

Hesabın profil fotoğrafı seçildikten sonra kullanıcıların karşısına bir seçenek menüsü çıkacaktır. Bu seçenek menüsünden ise mikrofonunu kapat seçeneği seçilmelidir ve bu sayede kişinin sessize alındığını bildiren bir bildirim de gelecektir. Bu bildirim ile birlikte kullanıcı sessize alınmış demektir.

Ayrıca yayın yani sohbet odalarındaki tüm konuşmacılar da aynı anda sessiz duruma alınabilmektedir.

Twitter’da Sohbet Odası Nasıl Şikayet Edilir?

Twitter’da bir sohbet odasının şikayet edilmesi için sohbet odasında bulunurken “daha fazla” seçeneği seçilmelidir ve ardından bu sohbet odasını bildir öğesi seçilmelidir.

Bu şekilde sohbet odaları şikayet edilebilmektedir.

Twitter’da Sohbet Odası Planlanabilir Mi?

Twitter’da sohbet odası planlanabilmektedir ve 30 gün önceden de bir sohbet odası planlanabilmektedir.

Kullanıcılar en fazla 10 planlanmış sohbet odaları planlayabilmektedir.

Üye girişi
Servisler
Blog