Twitter’da Bir Ankette Nasıl Oy Kullanılır?

Twitter’da Bir Ankette Nasıl Oy Kullanılır?

Twitter uygulamasında anketler oluşturulabilmektedir ve kullanıcılar da bu anketlere katılım sağlayabilmektedir. Bu anlamda da uygulama üzerinde anketler, kullanıcılar açısından önemli özelliklerin arasında yer almaktadır.

Bu özellik ile birlikte uygulamada anketler ile birlikte çeşitli etkinlik ve aktiviteler de mümkün hale gelebilmektedir. Twitter’da anketler genel anlamı ile Twitter’da başkalarının sorduğu sorulara yönelik görüş bildirme durumlarına da olanak tanımaktadır.

Kullanıcılar uygulamada kendi anketlerini kolay bir şekilde oluşturabilmektedirler ve bu anketlerin sonuçlarını da anında görebilirler. Twitter anketinde oy kullanmak isteyen kullanıcılar da bir tweette bir anket gördükleri zaman tercih edilecek seçeneğe tıklamak ya da dokunmak yolu ile anketlerde oy kullanabilmektedirler.

Bu işlemler ile kullanıcıların oyları seçeneğin yanındaki bir onay işareti ile kullanıcılara belirtilmektedir. Bununla beraber bir ankete kullanıcılar yalnızca bir oy verebilmektedirler. Mevcut toplam oy sayısı ve anketin tamamlanması için kalan zaman da anket seçeneklerinin altında görüntülenebilmektedir.

Twitter Anketlerde Nihai Sonuç Nasıl Görünebilir?

Twitter anketlerinde nihai sonuçlar kesin olan sonuçlardır ve bu aşamada anket tamamlanmış ve sonuçlar ortaya çıkmış olmaktadır. Bu konuda da bir Twitter anketi o anketin başlatıcısının ayarladığı süreye bağlı olarak gönderildikten sonra 5 dakika ile 7 gün arasında sona ermektedir.

Bu konuda da ankette kazanan sonuç kullanıcılara koyu renk ile belirtilmektedir. Kullanıcılar bir ankette oy kullanırsalar nihai sonuçları görüntüleyebilecekleri konusunda kullanıcıları uyaran anlık bir bildirim de alabilirler.

Twitter’da Anket Nasıl Oluşturulur?

Twitter uygulamasında anket oluşturmak için Anasayfa bölümünde zaman akış kısmının üst bölümündeki “Tweet oluşturma kutusu”na ya da sol taraftaki gezinti çubuğunda yer alan “Tweet” butonuna tıklanması gerekmektedir.

Bu bölümden de anket ekleme simgesine tıklanır ve bu bölümde anket sorusu ana Tweet oluşturma kutusuna yazılır.  İlk anket seçeneği bu bölümde Seçim 1 kutusuna ve ikinci anket seçeneği de Seçim 2 kutusuna girilir. Bu bölümde her seçenek için de en fazla 25 karakter kullanılabilmektedir.

Kullanıcılar anketlere daha fazla seçenek de ekleyebilirler. Yine de Twitter’da anket oluştururken anketlerde en fazla dört seçenek bulunabilir.

 

Üye girişi
Servisler
Blog