Twitter Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Twitter Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?


2006 yılında hayatımıza giren ve günümüze kadar popülerliğini hiç kaybetmeyen Twitter, hala sosyal medya ağları arasında en çok tercih edilen uygulamalardan bir tanesidir. Twitter kullanıcıları, kendi duygu ve düşüncelerini tweet paylaşımları ile takipçilerine aktarabilmektedir. Bu platformda öne çıkmanın sayısız avantajı olduğu için her kullanıcı ön plana çıkmak için neler yapılması gerektiğini merak etmektedir. Zira popüler olan kullanıcılar, kendi seslerini geniş kitlelere duyururken zorluk çekmemekte ve toplumsal konular başta olmak üzere çoğu konuda insanların algısını yönlendirebilmektedir.

Twitter platformunda paylaşacağınız gönderilere ve yapacağınız diğer işlemlere dikkat ederseniz, etkili ve profesyonel bir kullanıcı olabilir ve kitlenizi en iyi şekilde yönlendirebilirsiniz. Aşağıdaki listeye göz atarak da Twitter kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri öğrenebilirsiniz.

·        Twitter kullanırken kendiniz ile çelişecek tweet paylaşımları yapmamaya dikkat etmelisiniz. Örneğin; ekonomi durumunu sürekli öven bir kullanıcı birden bire ekonominin kötü olduğunu savunursa, bu diğer insanlara güven vermeyecektir.

·        Argo, küfür, aşağılama, taciz ve tecavüz gibi hassas ve sevilmeyen konularda içerikler paylaşmamalısınız. Ancak kadına şiddet gibi konularda halkı bilinçlendirmek için paylaşım yapmanız gerekmektedir.

·        Twitter gündemini yakından takip etmeli ve kendi görüşlerinizi belirtmeyi unutmamalısınız.

·        Yalnızca tek bir konu üzerine tweet atmamaya özen göstermelisiniz.

·        Sadece meslek ve iş alanında atılan tweetlerin sevilmediğini ve sıkıcı bulunduklarını hesaba katmalısınız.

·        Twitter’da insanlar gündelik yaşama dair izler görmekten keyif almaktadır. Paylaşım yaparken sürekli ünlü bir replik ya da söz paylaşmak yerine, gününüzden bahsedebilirsiniz.

·        Twitter biyografi kısmını mutlaka sizi anlatan kısa bir yazı ile doldurmalısınız.

Yukarıda belirtilen hususlara dikkat eden bireyler, Twitter’da hem kolayca ön plana çıkabilmekte hem de sevilen bir kullanıcı haline gelebilmektedir. Ayrıca eğer Twitter platformunda ön plana çıkmak gibi bir niyetiniz yoksa bile bu hususlara dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir.


Twitter Kuralları Nelerdir?


Twitter, her sosyal medya platformu gibi bazı topluluk kurallarına sahiptir. Twitter kullanıyorsanız, mutlaka bu kurallara uygun olacak şekilde hareket etmeniz gerekmektedir. Twitter topluluk kurallarına göre her yaştan bireyin kullanabildiği bir platformda +18 içeriklere yer verilememektedir. Ayrıca şiddet, tecavüz gibi hassas konuları arttıracak paylaşımlara da izin verilmemektedir.

Pek bilinmese ve dikkat edilmese de Twitter da dahil olmak üzere tüm sosyal ağlarda küfür etmek yasaktır. Eğer bir kişi küfür ederse ve küfür ettiği taraf suç duyurusunda bulunursa, 3 yıla kadar hapis cezası ya da adli para cezası ile karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle Twitter kullanırken kurallara sadık kalmak oldukça önemlidir.


TT Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?


Trend Topic anlamına gelen ve gündem konu olarak da bilinen TT, Twitter’da bir başlık oluşturmaya yardımcı olmaktadır. Başında # işaretiyle görülen TT, doğru bir başlık ve konu seçimi ile yapılabilmektedir. Eğer o anki gündemi yakından takip ediyorsanız ve olayın üstünden çok zaman geçmeden bir başlık açıyorsanız, TT olabilirsiniz.

Üye girişi
Servisler
Blog