Twitter Kullanıcı Adı Değiştirme

Twitter Kullanıcı Adı Değiştirme

Twitter kullanıcı adı değiştirme konusunda bu platformu kullanan kişilere yardımcı olmaktadır. Kullanıcı adı, Twitter'da kişileri bulmayı kolaylaştırması ve aynı zamanda Twitter'daki kişilerin bu isimle tanınmasına yardımcı olması nedeniyle çok önemlidir. Twitter kullanıcı adı birçok nedenden dolayı değiştirilebilmektedir. Doğru kullanıcı adını seçmek hem Twitter kurallarına uymaya hem de Twitter'da tanınırlığı artırmaya yardımcı olur.

Aynı zamanda farklı sosyal medya platformlarında da tanınan kullanıcılar, kullanıcı adlarının bu sosyal medya hesapları ile aynı veya benzer olması durumunda bulunma olasılığını kesinlikle artıracaktır. Kullanıcı adınız ne olursa olsun, profile gerçek adınızı eklemek, insanların sizi bulmasını kolaylaştıracaktır. Yalnızca 15 karaktere izin verildiği için özellikle uzun isimler seçmek bulunma şansınızı azaltabilir. Bu nedenle, daha kısa kullanıcı adları seçmek her zaman daha iyidir. İnsanlar, kullanıcı adınızı arayarak sizi kolayca bulabilir.


Twitter Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Twitter kullanıcı adı değiştirme işlemini gerçekleştirebilmek için öncelikle Twitter hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra ayarlar ve gizlilik sekmesine girerek hesap sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Karşınıza birçok seçeneğin yer aldığı bir ekran gelecektir. Bu ekrandan kullanıcı adı bölümüne dilediğiniz kullanıcı adını girebilirsiniz.

Eğer girdiğiniz kullanıcı adı bir başka hesap sahibi tarafından alınmışsa yeni bir kullanıcı adı seçmeniz gerekmektedir. Kullanıcı adınıza yeni bir karakter eklemek veya çıkarmak size bu konuda yardımcı olabilir. Benzersiz bir kullanıcı adı girdikten bitti seçeneğine tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.


Twitter Kullanıcı Adı Değiştirirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Twitter kullanıcı adı değiştirme işlemini gerçekleştirirken dikkat etmeniz gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Bu durumların başında bulunabilir olan yaratıcı bir kullanıcı adı seçmek gelmektedir. Akılda kalıcı olan bir kullanıcı adı seçmek sizlerin platformdaki popülerliğinizi artırabileceği gibi bulunabilirliğinizi de artıracaktır.

Kullanıcı adları simge, boşluk ve çizgi gibi karakterler içeremez. Ayrıca içerisinde admin ve Twitter gibi kelimelerin geçtiği kullanıcı adlarını almanız da mümkün değildir. Bu kural Twitter tarafından kullanıcıların güvenliği için koyulmuştur. Twitter’da seçtiğiniz kullanıcı adının maksimum 15 karakter olmasına da dikkat etmeniz gerekmektedir. 15 karakterden fazla olan kullanıcı adı girmeniz durumunda sistem bunu kabul etmeyecektir.


Twitter’da Değiştirilen Kullanıcı Adı Nasıl Geri Alınır?

Twitter kullanıcı adı değiştirme işleminden sonra eski kullanıcı adınızı geri almak istiyorsanız bunun tek bir yolu bulunmaktadır. Öncelikle kullanıcı adınızı değiştirdikten hemen sonra yeni bir Twitter hesabı açmanız gerekmektedir. Bu Twitter hesabını, kullanmak için değil eski kullanıcı adınızın alınmasını engellemek için açacaksınız. Bu Twitter hesabında eski kullanıcı adınızı kullanarak dilediğiniz zaman aynı işlemi tekrarlayıp eski kullanıcı adınızı asıl hesabınıza alabilirsiniz.

Eski kullanıcı adınızı eğer bir başkası alırsa sizin almanız imkansız hale gelecektir. Bu nedenle yukarıda yer alan öneriyi uygulayarak eski kullanıcı adınızı kolay bir şekilde koruyabilirsiniz.

Üye girişi
Servisler
Blog