Twitter Hesap Gizleme

Twitter Hesap Gizleme

Twitter, günümüzün en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri haline gelmiştir. Diğer birçok sosyal medya platformunda da olduğu gibi Twitter hesap gizleme mümkündür. Hesap gizleme özelliği sayesinde, paylaşımlarınızı yalnızca takipçilerinizin görmesini sağlayabilirsiniz. Bu özelliği aktif hale getirdiğinizde, paylaşımlarınızı görmek isteyen kullanıcılar size takip isteği göndermek zorunda kalacaklardır.

Twitter hesabınızı gizlemenizin ardında pek çok neden olabilir. Twitter kullanıcılarının birçoğu bu özelliği aktif olarak kullanmasa da, bu özellik sayesinde pek çok kullanıcı platform üzerinde gizli olarak gezinebilmektedir. Ayrıca bu özelliği aktif hale getirdiğinizde paylaşımlarınız diğer kullanıcılar tarafından retweet edilememektedir.


Twitter Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Twitter hesap gizleme özelliğini aktif hale getirmek istiyorsanız öncelikle Twitter uygulamasını açarak hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından sol üst kısımda yer alan profil simgenize dokunarak ayarlar ve gizlilik sekmesine gitmelisiniz. Karşınıza çıkan ekrandan gizlilik ve güvenlik sekmesine tıklamanız gerekmektedir.

Bu sekmeye tıkladığınızda karşınıza pek çok seçeneğin yer aldığı bir menü gelecektir. Bu menüden hedef kitle ve etiketleme seçeneğine tıklayarak ‘’Tweetleri Korumaya Al’’ butonunu aktif hale getirmelisiniz. Tüm bu adımların ardından artık Twitter hesabınız takipçiniz olmayan herkese gizlenecektir. Bu ayarı tekrar kapatmak isterseniz aynı adımları izleyerek butonu pasif hale getirebilirsiniz.


Twitter Hesabı Gizlendikten Sonra Yeni Takipçiler Nasıl Onaylanır?

Twitter hesap gizleme işlemini gerçekleştirdikten sonra sizi takip etmek isteyen kullanıcılar bir takip isteği göndermek zorunda kalacaklardır. Size bir takip isteği geldiğinde bildirim tepesinde gözükecektir. Bildirim tepesinden bu isteği onaylayabilir veya bildirime tıklayarak kullanıcının profiline gidebilirsiniz. Ayrıca bildirimi kaydırıp daha sonra uygulama içerisinden de bu isteklere ulaşabilirsiniz.

Size gelen tüm takipçi isteklerini görmek istiyorsanız, Twitter uygulamasını açarak sol üst kısımda yer alan profil simgenize tıklayabilir, açılan ekrandan takip istekleri butonuna tıklayarak tüm istekleri görebilirsiniz. Takip isteklerini onaylayıp reddedebileceğiniz gibi hiçbir işlem yapmayıp bekletebilirsiniz. Hesabınızı tekrar gizli ayardan çıkarıp herkese açık yaptığınızda bekleyen takip istekleri otomatik olarak onaylanacaktır. Bu nedenle sizi takip etmesini istemediğiniz kullanıcıların takip isteklerini reddetmeniz gerekmektedir.


Twitter Hesabını Gizlemenin Etkileri Nelerdir?

Twitter hesap gizleme, uygulamanın bazı özelliklerini kullanabilmenizi engellemektedir. Twitter hesabınızı gizlediğiniz zaman, takipçiniz olmayan kişiler sizle iletişim kuramamaktadır. Tweetleriniz beğenildiğinde beğenen kişilerin profillerinde de gözükmezsiniz. Ayrıca takipçiniz olsa bile hiçbir kullanıcı paylaşımlarınızı retweetleyemez.

Eğer Twitter hesabınızı gizlerseniz, takipçiniz olmayan bir kullanıcının paylaşımına atacağınız yorum o kişi tarafından görüntülenemeyecektir. Tweetleriniz gibi yorumlarınız da sadece takipçilerinize görünür olacaktır. Ayrıca gündemdeki bir etiketi kullanarak yapacağınız paylaşım da yalnızca takipçileriniz tarafından görüntülenecektir. Tüm bunlarla birlikte eğer hesabınıza gizliye alırsanız, yalnızca kullanıcı adınızı bilen kişiler sizi kolaylıkla bulabilir. Profiliniz hiçbir yerde görülemeyeceği için takipçiniz olmayan kullanıcılarla iletişim kurmanız ve etkileşim içerisine girmeniz mümkün olmayacaktır.

Üye girişi
Servisler
Blog