Twitch’te Fısılda Bölümü Nedir?

Twitch’te Fısılda Bölümü Nedir?

Twitch uygulamasında fısıltı bölümü mesaj bölümünü ifade etmektedir. Uygulama üzerinden kullanıcılar birbirlerine bu bölümden özel mesajlar gönderebilmektedirler ve yazılı olarak bu bölümden sohbet edebilmektedirler.

Özellikle Twitch uygulamasında fısıltı bölümünden birçok kullanıcı rahatsız edilebilmekte ve taciz edilebilmektedir. Bu yüzden de uygulamada fısıltı bölümünü kapatmak da gerekebilmektedir. Bunun için fısıltı özelliğini kapatmaktan başka seçenekler de bulunmaktadır.

Twitch uygulamasında fısıltı özelliğinde tanımadığınız kişilerden istenmeyen mesajlar almak istemeyen kullanıcılar, tanımadığı kişilerden yani takip etmediği kişilerden mesaj almama özelliğini aktif edebilmektedir. Bu şekilde de Twitch üzerinde takip edilmeyen kişiler özel mesaj sohbet mesajı gönderemezler.

Twitch Yayıncılara Atılan Bağışlardan Kesinti Yapıyor Mu?

Twitch uygulamasında yayın yapan yayıncılar, bu uygulama üzerinden ciddi miktarda paralar kazanabilmektedirler. Bu para kazanmanın en bilinir ve en kolay yolu da yayınlara gelen bağışlardır. Twitch uygulamasında bağışlar, gelirlerin en önemli bölümünü oluşturmaktadır.

Bu sebeple de Twitch üzerinden yayıncılara atılan bağışlardan kesinti yapılması konusu, kullanıcıların sıklıkla sordukları soruların arasında yer almaktadır. Twitch platformunda Twitch, yayıncılara yapılan bağışlardan herhangi bir kesinti yapmamaktadır. Ödeme işlem ücretleri hariç tüm toplanan para ise PayPal Giving Fund’ın hizmet politikaları dahilinde ilgili yardım kuruluşuna bağışlanmaktadır.

Bağış yayınları hakkında daha fazla bilgiyi de Twitch üzerinde yer alan “Yayıncı Eğitim Kampı”ndaki Charity Bağış Etkinliği sayfasından kullanıcılar alabilmektedir.

Twitch’te Birine Abone Olunca Hangi Ayrıcalıklar Elde Ediliyor?

Twitch’de uygulamada kullanıcılar, özellikle beğendiği ve izledikleri kullanıcılara belirli ücret karşılığında abone olabilmektedir. Bu abonelikler ile birlikte kullanıcılar hem yayıncılara destek olmakta hem de yayıncının kanalında belirli ayrıcalıklara kavuşabilmektedir.

Abonelik, Twitch üzerinde yayıncılara destek olmak ile birlikte abone olunan yayıncının kanalında belirli ayrıcalıklar elde etmeyi de sağlamaktadır. Bu ayrıcalıkların arasında eğer yayıncı sohbeti abone moda alırsa, abone olunan kullanıcılar bu sohbete katılabilmektedir fakat abone olmayan kullanıcılar sohbete mesaj yazamaz.

Bununla birlikte Twitch genelinde kullanılabilen özel ifadeler, abone rozetleri ve reklamsız izleme gibi diğer ayrıcalıklar da abonelik ile birlikte elde edilebilmektedir. Bu anlamda Twitch platformunda abonelik avantajlıdır fakat ücretli bir işlemdir.

Twitch’te Abone Parası Kime Gidiyor?

Twitch’de abone parası genel olarak abone olunan yayıncıya gitmektedir. Bununla birlikte Twitch de aboneliklerden para kesintisi yapabilmektedir.

 

Üye girişi
Servisler
Blog