Twitch Studio İçin Gereksinimler Nelerdir?

Twitch Studio İçin Gereksinimler Nelerdir?

Twitch Studio uygulamasını kullanmak için kullanıcılar ve Twitch’de yayın yapmak isteyen kişiler birtakım gereksinimleri karşılamalıdır. Bu Twitch Studio uygulaması için minimum gereksinimler ve önerilen gereksinimler bulunmaktadır.

Twitch Studio için minimum gereksinimler arasında bilgisayarın işletim sisteminin en az Windows 8.1 – 64 bit olması yer almaktadır ve bununla birlikte de grafik kartının DirectX 11 uyumlu olması gerekmektedir.

Bilgisayarın minimum ram kapasitesi de 4+ GB olması ve bu RAM’in 2 GB boş yeri olması yeterlidir. Ayrıca işlemcinin de 4 çekirdekli Intel ya da AMD işlemci olması Twitch Studio uygulaması için minimum gereksinimler arasında yer almaktadır.

Twitch Studio için önerilen sistem özelliklerinde ise işletim sisteminin Windows 7 – 64 bit olması yer almaktadır. Ayrıca bilgisayarın grafik kartının da NVIDIA GTX 10 serisi ya da üstü ve AMD RX400 serisi ya da üstü olması gerekmektedir. RAM kapasitesinin ise 8 GB ve üstü olması, ayrıca işlemcinin de 8 parçacıklı Intel ya da AMD olması gerekebilmektedir.

Twitch Studio uygulaması için gereksinimler yayın kalitesi ayarları ve oyun seçimine göre değişkenlik gösterebilmektedir. İyi bir yayın kalitesi elde etmek için, daha yoğun oyunlar daha iyi donanım gerektirecektir. Bu yüzden de yayın için bilgisayar gereksinimleri önemlidir.

Ayrıca Twitch Studio uygulaması ile ilgili yayın ayarlarında herhangi bir sorun ile karşılaşıldığında Twitch’in Discord sunucusuna kullanıcılar katılabilir.

Twitch Studio’da Neden Ekran Paylaşımı Yapılamıyor ve Pencere Yakalanamıyor?

Twitch Studio uygulamasında oyun, uygulama ya da bir pencere yakalamak için ana ekran paylaşımı ve ekran paylaşımı katmanı eklemek gerekmektedir.

Bazı durumlarda ise yakalamaya çalışılan şey düzgün çalışmayabilir. Bu durum gerek Twitch Studio uygulamasından gerek ise kullanıcıdan kaynaklı bir durumdur.

Twitch Studio İçin Yakalama Kartı Desteği Nedir?

Twitch Studio uygulaması ekran paylaşımı ya da ana ekran paylaşımı konusunda katman türünde eklenebilecek çeşitli yakalama kartlarını desteklemektedir.

Bu yüzden de Twitch Studio uygulamasını kullanmak için, yakalama kartı desteği önemli bir unsurdur. Bu uygulama bazı kartlara destek vermemektedir.

 

Üye girişi
Servisler
Blog