Twitch Sohbet Ateşleme Özelliği Nedir?

Twitch Sohbet Ateşleme Özelliği Nedir?

Twitch uygulamasında son gelen güncellemeler ile birlikte uygulamanın içerisine “Sohbet Ateşleme” özelliği de gelmiş durumda. Twitch platformunda canlı yayınlar hızlı akan durumdadır ve partnerler de yayın yaparlarken uygulamada çok fazla şey gerçekleşebilmektedir.



Bu sebeple de yayıncılar için chat bölümünde yayıncılar ile konuşmak isteyen kullanıcılar ve sohbetçiler hızlı akan bir sohbet deneyiminde ön plana çıkmak isteyebilmektedirler. Bu sebeple de Twitch uygulaması, öne çıkmak ve yayıncıya ulaşmak isteyen izleyicilere yeni bir imkan olarak “Sohbet Ateşleme” özelliğini uygulamaya getirmiş durumda.

Sohbet Ateşleme özelliği ile birlikte chat bölümünde kullanıcılar “Sohbet Ateşleme” satın alabiliyor ve chat bölümünde yorum ve görüşlerini ön plana çıkarabiliyorlar. Bu durumda da Her sohbet ateşleme satın alımı ile elde edilen gelirden yayıncılar da pay alabiliyor.

Sohbet Ateşleme genel olarak kanaldaki izleyicilerin belirli bir ödeme karşılığı mesajlarını sohbetin en üstüne sabitlemelerine olanak da sağlayabilmektedir. Bu konuda ayrıntı verilmesi gerekirse Sohbet Ateşleme ile izleyiciler değişken miktarlarda sohbet mesajları gönderebilmektedirler. Bu mesajlar da sohbetin en üstüne sabitlenmektedir.

Sabitlenen mesajların süresi, karakter sayıları ve görsel tasarımları da izleyicilerin bu özellik için özellik içerisinde ödediği tutara göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Bit, Abonelikler ve Hediye Abonelikler gibi mevcut gelir elde etme özellikleri ile bir arada kullanılacak olan Sohbet Ateşleme özelliği uygulama içerisinde hem yayıncılar hem de kullanıcılar için önemli bir yer tutuyor.

Twitch’de Sohbet Ateşlemeyi Sadece Partnerler Mi Kullanabiliyor?

Twitch uygulamasında Sohbet Ateşleme özelliği yeni olduğu için sadece partnerlere sunuluyor. Bu özelliğin ileriki dönemlerde tüm yayıncılar için açılacağı da öngörülüyor.

Twitch Sohbet Ateşleme Özelliği Para Kazandırır Mı?

Twitch uygulamasında Sohbet Ateşleme özelliği yerel para birimi ile satın alınabiliyor.

Bu anlamda da Sohbet Ateşleme özelliğinden elde edilen gelir, çeşitli maliyetler düşürüldükten sonra yayıncılara para kazandırabiliyor. Bu anlamda yüzde 70 yayıncı pay alırken, yüzde 30 da gelirlerden Twitch gelir elde ediyor.

Twitch’te Sohbet Ateşleme Özelliği Twitch Uyarıları ile Entegre Mi?

Twitch’de sohbet ateşleme özelliği Twitch uyarıları ile entegre durumda. Yayıncılar Sohbet Ateşleme bildirimlerini Twitch Uyarıları aracılığı ile ayarlayabilmektedirler.

 

Üye girişi
Servisler
Blog