Twitch Nedir?

2011 yılından beri hayatımızda olan Twitch, online oyunların canlı olarak yayınlandığı sosyal medya platformlarından biridir. Twitch uygulamasının kurucuları, Justin Tv’yi kuran Justin Kan ve Emmett Shear’dır. Twitch ağırlıklı olarak LOL oyunu üzerinden canlı yayın yapmaktadır. Twitch uygulamasında eğer takipçi sayınız 5.000’i geçerse uygulama sizinle anlaşarak para kazanmanızı sağlıyor. Twitch nedir sorusuna cevap arayanlar için, Twitch sadece oyunlara özel canlı yayın açılan bir platform değildir. Bu platform ile izleyicilerle anlık olarak sohbet edebilirsiniz. Resim ve müzik gibi yetenekleriniz varsa canlı yayın açarak bu yeteneklerinizi de takipçilerinize sergileyebilirsiniz. Twitch’te izleyicisi az olup ama para kazanmak isteyen kullanıcılar SMM panel ile yayınlarına izleyici alabilir. Böylece platform içinde görünür olarak yayınlarınızı birçok kişiye izletebilirsiniz. Twitch global bir platformdur. Bu yüzden sizde dünya üzerindeki diğer kullanıcıların yayınlarını herhangi bir sınır olmadan izleyebilirsiniz.

 

Twitch Üzerinden Nasıl Canlı Yayın Açılır?

Oyun oynamaya yıllarını vermiş her oyuncu, edindiği deneyimleri başka insanlarla paylaşmak istemektedir. Bunu Twitch üzerinden yapmayı düşünebilirsiniz. Ancak Twitch üzerinden yayın yapmak, platform üzerinden yayın izlemek kadar kolay olmamaktadır. Yayın açmak için belli başlı ayarlamalar gerektiği içinde çoğu kişi bundan vazgeçmek durumda kalıyor. Bu bölümde yayın açmaya dair kafanızda beliren soru işaretlerini cevaplamaya çalışacağız.

1.       OBS istemcisini hazırlayın. Bunun için ihtiyacınız olan iki şey bulunmakta. Birisi oyunlarınızı kaydetmenizi sağlayacak masaüstü yazılımı diğeri ise Twitch hesabınız. OBS dediğimiz bizim size önereceğimiz bir masaüstü yazılımıdır. Bu yazılım hem Mac bilgisayarlara hem de Windows bilgisayarlara destek vermektedir. Kurulumu yaptıktan sonra sistem otomatik olarak ekranınızda açılacaktır.

2.       Sistem üzerinden oyunu yayın için hazır hale getirin. Sistem açıldıktan sonra ekranınızda hangi oyun varsa izleyicilere o gösterilecektir.

3.       Web kameranızı yayına dahil edin. İzleyicilerin sizi görmesini istiyorsanız oyun esnasında küçük bir pencereden kendi görüntünüzü de izleyicilere verebilirsiniz.

4.       Kendinize ait bir logonuz varsa yayına filigranınızı ekleyebilirsiniz. Bu profesyonel kullanıcıların tercih ettiği bir durumdur. Eğer filigranınız yoksa bu yayın açmanıza engel değildir.

5.       Bütün kurulum işlemleri bittikten sonra Twitch üzerinden yayınınızı açabilirsiniz.

Twitch nedir ve nasıl açılır gibi soruları sizler için yanıtlamaya çalıştık. Twitch uygulamasını kullanabilmek için 13 yaşını doldurmuş olmanız yeterlidir. Twitch üzerinden açılan yayınları ortalama 1.000 ila 40.000 kişi izlemektedir. Bu rakam sizin hitap ettiğiniz kitleye ve açtığınız yayının özelliğine göre değişkenlik gösterecektir. Bir müzik performansını izleyen kişi sayısı ile oyun izleyen kişi sayısının rakamları aynı olmayacaktır. Eğer sizde Twitch üzerinden açtığınız yayınların izlenmesini ve yorum yapılmasını istiyorsanız SMM panel hizmetleri aracılığıyla yayınınızı izleyecek kişileri bulabilirsiniz. Böylelikle ilerleyen zamanlarda Twitch ile anlaşıp uygulama üzerinden parada kazanabilirsiniz. Sizde yayınlarınızın uygulama içerisindeki yayıncılar tarafından aylık olarak desteklenmesini istiyorsanız uygulama üzerinden Twitch’e aboneliğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Üye girişi
Servisler
Blog