Twitch’de “Tepkiler” Ne Demek?

Twitch’de “Tepkiler” Ne Demek?

Twitch uygulamasına son gelen güncellemeler ile birlikte “Tepkiler” bölümü de eklenmiş durumda. Özellikle Twitch kullanıcılarının ve uygulama üzerinde yayın yapanların oldukça dikkatini çeken bir özellik, izleyici ve yayıncıyı interaktif bir etkileşime sokma noktasında da önemli bir unsur olarak görülüyor.

İzleyicilerin sınırlı sayıda emoteleri ile birlikte, bu emoteler ise abartma, komik, aşk, ne, hayır gibi bir akış boyunca anlara tepki vermelerine izin veriyor. İzleyiciler de yayıncıların yayınlarında her 5 dakikada bir tepki verebiliyor ve Twitch uygulaması da izleyicilerin canlı yayın sırasında önemli anlarda nasıl hissettiklerinin anlık bir görüntüsünü vermek için bu verileri yayıncıya sunuyor.

Her yayından sonra yayıncı “İçerik Oluşturucu Kontrol Paneli”nde anonim olarak bu tepkileri ve tepki sayılarını görüntüleyebiliyorlar. Günümüzde Twitch üzerindeki çoğu izleyici sohbet kısmında yayıncılar ile geri bildirim paylaşmakta sınırlı durumda ve bu özellik bu sınırlamayı bir anlamda kaldırıyor.

Twitch’in uygulamaya getirdiği bu özellik ile birlikte İzleyici Geri Bildirim Anketi deneyinin geliştirilmiş bir özelliği de sürüme konmuş durumda. Bu konuda Twitch izleyici ve topluluğunun tepkisi de son derece olumlu bir şekilde görülüyor. Yapıcı geri bildirimler ise Twitch tarafından dikkate alınıyor.

Tepkiler de belirli sayıda ifade ve izleyicilerin tepki verme sayısı ile sınırlanıyor. Twitch üzerinde “İfadeler” bölümü günümüzde yeni gelen bir özellik olmak ile birlikte yoğun bir ilgi de görüyor.

Twitch’de Verilen Tepkiler Nasıl Görüntülenebilir?

Twitch’de verilen tepkileri yayıncılar görüntülemek isteyebilmektedir. Bu noktada da Twitch üzerinde yayıncılar Akış Özeti sayfasında yer alan İzleyici Etkileşimi panelinde tepki verilerini görmek için “İzleyici Etkileşim Paneli”ni ziyaret de edebilmektedirler.

İzleyici Etkileşimi Panelinde tepki verilerini görüntülemek için yayıncılar “Bana Göster” filtresinin “Tepkiler” olarak ayarlandığından da emin olmalıdır.

Twitch’de Akış Özeti Sayfasında Tepki Verilerinin Görüntülenmemesinin Sebebi Nedir?

Twitch’de akış özeti sayfasında tepki verileri görüntülenmiyorsa bunun birkaç sebebi bulunabilmektedir.

Bu sebepler arasında bakılan yayın özetinin tepkiler özelliğinden önce olması önemli rol oynamaktadır. Yayınlarda herhangi bir tepki paylaşılmadıysa da hiçbir veri ya da hata durumu görüntülenmez.

 

Üye girişi
Servisler
Blog