Twitch’de Nasıl Yayın Açılır?

Twitch’de Nasıl Yayın Açılır?

Günümüzde en popüler canlı yayın uygulamaları arasında Twitch yer alıyor. Twitch uygulaması özellikle gençler arasında oldukça popüler bir durumda. Ayrıca bu platform, kullanıcılara canlı yayın açarak para kazanma imkanını ve yayıncı olma imkanını da sunuyor.

Twitch’de yayın açmak isteyen kişiler öncelikle bir Twitch hesabı açmalıdır. Bir Twitch hesabı açıldıktan sonra ise çeşitli canlı yayın uygulamaları indirilmelidir ve canlı yayın uygulamalarının ayarları yapılmalıdır. Bu adımdan sonra da eğer kullanıcılar kameralı yayın yapacaksa kamerayı yayına ekleme işlemine geçmektedirler.

Twitch akış anahtarı alma da canlı yayın açmak için özellikle önemli bir durum. Çeşitli canlı yayın uygulamaları arasında ise birçok canlı yayın uygulaması bulunuyor. Kullanıcılar kendi tercihlerine bağlı olarak bir canlı yayın uygulamasını seçebiliyor. Bu canlı yayın uygulamalarının amacı ise bilgisayarınızdaki görüntüyü kaydetmek ve Twitch platformu üzerine aktarmak olarak ön plana çıkıyor.

Bu canlı yayın uygulamaları ücretli ya da ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ücretsiz canlı yayın uygulamaları kullanıcılar tarafından daha sık tercih ediliyor. Ayrıca ücretli olan canlı yayın uygulamaları çeşitli premium özellikleri de beraberinde sunabiliyor. Yine de Twitch’de yeni yayın açacak kişiler için ücretsiz canlı yayın uygulamaları öneriliyor.

Twitch’de Nasıl İzleyici Kazanılır?

Twitch’de izleyici kazanmak önemli bir konu olarak görülmektedir. Özellikle izleyici kazanmak için oynanılan oyunlar önemlidir. Twitch platformunda daha çok oyun yayınları izlenmektedir ve bu yüzden izleyici kazanmak isteyen yayıncılar popüler olan oyunları tercih etmeli ve bu oyunların yayınlarını yapmalıdır.

Anket yapan kanallarda, sohbetlere katılan izleyici sayısı diğerlerine oranla yüzde on daha fazla olarak görülmektedir.

Twitch Profili Nasıl Düzenlenir?

Twitch profili düzenlemek önemli bir durumdur. Twitch uygulamasında profil düzenlemesi için yan menü kısmında bulunan ayalar kısmına girilmelidir. Ayarlar kısmından ise kanal öğesi seçeneğine tıklanmalıdır.

Bu kısımda hakkımda seçmesine girilmelidir ve profil ayarları başlığının altında biyografi bilgilerinin düzenleneceği kısım da bulunmaktadır. Bu kısımdan Twitch profili düzenlenebilmektedir.

Twitch’de Yayınlar Siliniyor Mu?

Twitch’de yayıncı olan, yani Twitch partneri olan kullanıcıların geçmiş yayınları Twitch tarafından 60 gün saklandıktan sonra silinmektedir. Diğer yayıncıların geçmiş yayınları ise 7 gün süre ile arşivlenebilmektedir ve 7 günün ardından silinmektedir.

Üye girişi
Servisler
Blog